Öncelikle hepinize merhabalar, umarım iyi bir gün geçiriyorsunuzdur. Ayrıca biraz alakasız olacak ancak YKS'ye girenlere başarılar dilerim, kötü geçenler üzülmesin dünyanın sonu falan değil. Hiç olmadı seneye bir daha girersiniz.

Neyse, konu dışına fazla çıkmadan başlayalım. Biliyorsunuzdur ki bu oyunda 60 FPS limiti var ve ayarlardan sadece 30 veya 60 FPS yapabiliyorsunuz. Aslında oyun daha çok "interaktif film" tarzında olduğu için 60 FPS bir çok kişiye yeterli gelecektir. Ancak yine de yüksek yenileme hızına sahip monitörü olanlar daha yüksek FPS'lerde oynamak isteyebileceği için bu rehber işine yarayacaktır diye düşünüyorum.

Gerekenler: Oyunun yüklü olduğu bir bilgisayar yeterli, bir program falan indirmeyeceğiz.

60 FPS LİMİTİ NASIL KALDIRILIR?​

• Öncelikle oyunun yüklü olduğu klasöre gidiyoruz. Örneğin Steam'den indirdiyseniz varsayılan olarak şu klasöre iniyor: C:\Program Dosyaları (x86)\Steam\steamapps\common\DetroitBecomeHuman

• Oyunun ana klasörünün içinde GraphicOptions.JSON isminde bir dosya olacak, o dosyayı metin belgesi ile açıyoruz.

• Karşımıza oyunun grafik ayarlarının kaydedildiği kısım çıkacak. Burada 7. satırda bulunan FRAME_RATE_LIMIT değerini 4 yapıyoruz*.

• BONUS: Eğer FPS limitini tamamen kaldırmak istiyorsanız VSYNC ayarını da kapatın. Hazır config belgesini açmışken VSYNC değeri true ise false yapın. Bu ayar, oyun içi FPS değerini monitörünüzün yenileme hızına limitler.
1750523682261.webp

* FRAME_RATE_LIMIT kısmına gireceğimiz değer FPS limitini belirliyor. Tablo ise şu şekilde:

030 FPS (varsayılan)
160 FPS
290 FPS
3144 FPS
4FPS limiti yok.

Umarım faydalı bir rehber olmuştur, yardıma ihtiyacınız olursa etiketleyebilirsiniz. İyi günler dilerim hepinize :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Niye sınırlı geliyor ki? Saçmalamasın oyun 60 FPS üzerinde? GTA Vice City'de öyleydi. Oyun falan hızlanıyordu FPS 30'u geçince :D Oyun tuhaf davranıyordu.

Yine de PS3'e çıkan oyun sayısı aşırı iyi. Detroit: Became Human'ın ilk PS3'de tasarlanmaya başlandığını bile duydum. (@MKerem söylemişti galiba yanlış hatırlıyor olabilirim.)
Became değil Become hocam.

Niye sınırlı geliyor ki? Saçmalamasın oyun 60 FPS üzerinde? GTA Vice City'de öyleydi. Oyun falan hızlanıyordu FPS 30'u geçince :D Oyun tuhaf davranıyordu.
Oyun 60 FPS limit ile geliyor. Aslında iyi yapmışlar. Çünkü kamera arkasında oyunun sahneleri 24 FPS olarak çekildi ve 60 FPS bu oyun için gayet yeterli. Ekran yenileme hızı 165 olan cihazda bile 60 FPS gayet keyifliydi. Sonuçta FPS (First Person Shooter anlamında) bir oyun değil ki FPS (Frame Per Second) gerekli olsun. :)

Ya beni @Barış'da uyarmıştı niye bilmiyorum ama ısrarla bu oyunun adını yanlış söylüyorum. Hem de bu oyunun fanı olmama rağmen. 😂😂😂

Az önce de bir yere öyle yazdığımı fark edip düzelttim. Bu hatayı gene yapacağım biliyorum. 🥲

Ekleme: İlk defa Epic Games sürümünü indirdim. Steam sürümünü oynuyordum ama o da aile paylaşımı sayesinde oynayabildiğim sürüm idi. Rehbere Epic Games varsayılan konumu eklenebilir: C:\Program Files\Epic Games\DetroitBecomeHuman

Son düzenleme: