Okudugum okulda 4 yildan beri duvarda diski var. Bildigin diski ogrenciler bende dahil olmak uzere girdigimiz anda migdemiz bulaniyor ve 4 yıldır daha okulun ilk gunu harici pecete konmuyor. Kalorifier peteginin arkasi 4 yıldır coplerle dolu. Tuvalet kapilari Allah'a emanet. Tum kilitleri kirik bazilarinin ise komple alt bölümü yok. Ne is yaptigin az ittirerek gozukuyor. Bu sene son tek temennim su lanet yerden kurtulmak.
Milletin vergilerini sarayda yiyorlar zaten hep. Millet okula aç gidiyor aç dönüyor. Yazık. Adam akıllı eğitim de alamıyorlar. Millet okula gitmek istemiyor.
Tasarruf paketi adı altında okullara temizlik görevlisi verilmiyor. Okulların temizliği ise öğretmen ve idarenin eline kalıyor. Bu kişiler doğal olarak her şeyi yapamıyor ve temizlik çoğunlukla aksıyor. Milli Eğitim Bakanlığının bu konuda hiçbir adım atmaması da apayrı bir konu. Ayrıca öğretmenlerin bir bölümü de "ben öğretmenim temizlik yapmam bu devletin sorumluluğu" diyor ki ben buna hak veriyorum. Öğretmen niye temizlesin? Okulların iki metre kare alan olmadığını da iyi biliyoruz bu iş için temizlik görevlileri gerekiyor.
Milletin vergilerini sarayda yiyorlar zaten hep. Millet okula aç gidiyor aç dönüyor. Yazık. Adam akıllı eğitim de alamıyorlar. Millet okula gitmek istemiyor.
Halkta da bilinçsizlik var ve insanlar gereğinden fazla çocuk sahibi oluyor ama ekonomi gerçekten iyi değil. Haftalık et, süt ve balık gibi temel besinleri alırken düşünmek zorunda kalmak çok anormal. Diğer yandan, okuldaki eğitim kalitesi de çok zayıf. Taksim'deki özel liseler dışında ülkede düzgün lise yok. Onların fiyatları da senede 1 milyon liraya kadar çıkabiliyor.
Zamanında halktan üç tane çocuk yapmasını isteyen bu hükümetten başkası değildi. Madem nüfus artışını kaldıramayacaklardı böyle bir talepte de bulunmayacaklardı.
Milli eğitim artık özel okullara da çok fazla karışmaya başladı. Bizim okulda İngilizce ve Fransızca derslerini kaldırmaya/azaltmaya çalıştılar, din derslerini arttırdılar. Okulun yarısı müslüman bile değil ama daha da zorluyorlar.