Zamanında halktan üç tane çocuk yapmasını isteyen bu hükümetten başkası değildi. Madem nüfus artışını kaldıramayacaklardı böyle bir talepte de bulunmayacaklardı.
Beyinleri yok mu? Düşünemiyorlar mı? Başkasının emirlerini dinlerseler böyle olur. İsveç, Norveç, Fransa, Belçika ve Almanya gibi ülkedeki insanlar bile çocuk sahibi olmak için eğitim sürecini bitirmeyi, iyi bir işe sahip olmayı ve ev sahibi olmayı bekliyor. Kazayla çocuk olursa da aldırıyorlar. Buradakiler ilk fırsatta çocuk yapıyor. Bir sınıfta 50 çocuk varken gidip 3-4 çocuk yapmak saçmalıktır. Güney Kore gibi ülkelerde de artık çocuk yapana milyonlarca lira para ödemeye başlamışlar fakat hâlâ çocuk sahibi olmuyorlar.
Milli eğitim artık özel okullara da çok fazla karışmaya başladı. Bizim okulda İngilizce ve Fransızca derslerini kaldırmaya/azaltmaya çalıştılar, din derslerini arttırdılar. Okulun yarısı müslüman bile değil ama daha da zorluyorlar.
Tabii ki farkındayım bunun. Derse her türlü girmeyi de zorunlu yapmışlar. İmam hatip okulu sanki. Her hafta 5 kere din dersi görmek isteseydim İmam hatip'e giderdim zaten.
Tabii ki farkındayım bunun. Derse her türlü girmeyi de zorunlu yapmışlar. İmam hatip okulu sanki. Her hafta 5 kere din dersi görmek isteseydim İmam hatip'e giderdim zaten.
Öğrettikleri de din olsa keşke. Gerçekten içeriği dinler ve tarihi olsa dinlerim. Ama içeriği full arabistandaki bazı adamlar. Bir de arap kültürlerini islam kültürü diye göstermek. Artık dini de kullanıyorlar ya. Diyecek cümle bulamıyorum.