Devlet üniversitelerinde 2. öğretim programları kaldırıldı!

Charles Smith

Yetkin
Makaleler
6
YOK, aciklamasina gore devlet universitelerinde 2. ogretim programlari kaldirildi! Ayrica psikolojinin de icinde bulundugu bir takim bolumlerin kontenjanlari dusuruldu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Kaynak isteyen olursa diye haber kanallarinin videolarini koyuyorum buraya. Hangi kanal sagcidir hangi kanal solcudur inanin bilmiyorum A Haber ve Now disinda. Yani tarafli kanallari attiysam kusura bakmayin.

Peki neden? Neden kapatma gereği duydular?

Ben izledigim ve okudugum haberlerde aciklama goremedim. Sadece en buyuk icraatimiz diyordu adam. Belki attigim videolarda bunun aciklamasi vardir.

Gereksiz fazla kontenjan var. Son yıllarda yaptıkları tek mantıklı hareket olabilir Umarım daha da artar bu kontenjan kısıtlaması. Herkes üniversite okuya okuya diplomanın gram değeri kalmadı.

Hocam 2. ogretim ayri kontenjan ayri. Hadi kontenjani dusurduler neden 2.ogretimi kapattilar?

Ben izledigim ve okudugum haberlerde aciklama goremedim. Sadece en buyuk icraatimiz diyordu adam. Belki attigim videolarda bunun aciklamasi vardir.

Hocam 2. ogretim ayri kontenjan ayri. Hadi kontenjani dusurduler neden 2.ogretimi kapattilar?
Sonuç olarak bazı bölümlerin kontenjanı azaldı mı azaldı. Bir yerden başlamak gerekiyor.

Mantıklı değil.

Birinci öğretim kontenjanından biraz kısıp ikinci öğretime verebilirlerdi.

Veya bütün uygar ülkelerde olduğu gibi kararı üniversiteye bırakırlar ve kontenjanlara karışmazlar ise zaten böyle bir sorun olmazdı. YÖK kapatılmalıdır.

İkinci öğretim verimli bir uygulama değil. Ben bizzat okudum. Düzenini bozuyor resmen. Sabah ders olmadığı için çoğu öğrenci öğlene kadar uyuyor. Akşamları da derslere girme sabah gibi verimli olmuyor. Zaten akşam oldu gel şurada kafeye gidelim burada bir yere gidelim tarzı sapmalar oluyor illa. Tabii bilinçli öğrenci bunları bahane etmez ve derslerine gider fakat herkes bilinçli değil ve senin bazı şartları koyman gerekiyor düzen için.

İkinci öğretim verimli bir uygulama değil. Ben bizzat okudum. Düzenini bozuyor resmen. Sabah ders olmadığı için çoğu öğrenci öğlene kadar uyuyor. Akşamları da derslere girme sabah gibi verimli olmuyor. Zaten akşam oldu gel şurada kafeye gidelim burada bir yere gidelim tarzı sapmalar oluyor illa. Tabii bilinçli öğrenci bunları bahane etmez ve derslerine gider fakat herkes bilinçli değil ve senin bazı şartları koyman gerekiyor düzen için.

Herkes sizinle bir olmayabilir. Kimisi gece daha cok verim alabilir.

İkinci öğretim ben de okudum ve ikinci öğretim bir avantajdır. Okulumda ikinci öğretim olması sebebiyle ders programım çok esnek olabiliyordu.

Bu öğrenciye kalmış bir tercih. Sizi negatif etkilemiş olabilir, pozitif etkileyen insanlar da olacaktır.

Geri
Yukarı Alt