Devre simülasyonu için program önerisi

ALCYONEUS

Uzman
Elektronik teknikeriyim. Bazı mikrodenetleyici ve programlama içeren devreleri kendim kurmadan önce, derleyicide derleyip daha sonra kurduğum devre üzerinde simüle edebileceğim bir program arıyorum. Örnek vermek gerekirse Arduino’da yazdığınız kod ile LED yakmak istiyorsunuz. Kodunuzu derleyicide derlediniz, ardından bilgisayar ortamında kurduğunuz devrede mikrodenetleyiciye programı atıp çalışmasını gözlemliyorsunuz.Şu anda Proteus kullanıyorum ancak kütüphanede Arduino’yu bulamadım. Kütüphane olarak kendim indirip eklemek istedim. Bir kütüphane ekledim (bir süre önce denemiştim, şu an hangi kütüphaneyi indirdiğimi hatırlamıyorum) fakat yazdığım programı yüklemek istediğimde hata aldım. Zaten kullanışsız bir şeydi.

Özetle devre kurup kurduğum devreyi simüle edebileceğim, kütüphanesinde mikrodenetleyicileri de içeren bir program önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
En kolayından Tinkercad hocam. (Biz derste burda tasarlıyoruz.)

En kolayından Tinkercad hocam. (biz derste burada tasarlıyoruz.)

Onu görmüştüm ama biraz Basic kalıyor gibi, bana biraz daha zor ama yine de kullanılabilir bir program gerekli normalde proteus kullanıyorum ama Arduino ile ilgili sadece bir tane kendi içerisinden eleman ekleyebildim onda da bildiğimiz Arduino çıkışları yok bu sebepten ötürü sıkıntı yaşadım pıc ekleyebiliyorum ama onunla ilgilenmiyorum benimkisi sadece basitten ileri düzeye doğru ama temelinde yine zor olan projeler için örnek vereyim robot süpürge projesi ilerletmek istediğimde işte Arduino Nano ile başlarım HC-SR04 sensörü ile algılarım sonrasında mikrodenetleyicim ESP 32 ya da STM32 olur sensörüm de lidar sensörü olur ama pratikte bunun montajı o kadar basit bir şey değil ve nerede hata yaptığımızı da tam anlamıyla göremeyebiliyoruz biz de okulda proteus kullanıyorduk ve orada en azından bazı şeyleri baktığımızda görüp anlayabiliyorduk Arduino ile ilgili bir uygulama yapmadığımız için hangi kütüphane kullanılıyor veya içerisindeki Arduino bağlantısı nasıl yapılıyor bilmiyorum araştırdığımda da çok faydalı şeylerle karşılaşmıyorum ama yine de dediğiniz programı araştıracağım teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…