DGS tercihleri, sıralamanın üzerinde ne derecede risk alınır ve Anadolu'da üniversite okumak nasıldır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ALCYONEUS
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 75
Yeterli çalışmayı yaparsan neden hayal olsun ?
2 yıl sürem var.Bu yıl en azından konuları bitirip diğer yıl sürekli denemeye odaklanmak istiyorum.Ama bu yıl ki sıralamalar neredeyse full çeken kişiler böyle sıralamalar yapmış.Bu biraz canımı sıktı.Bu sıralamalar bu yıla özel mi?

İkinci senende denemelere abanırsan muhtemelen ilk aydan denemeler biter. DGS için çok kaynak yok piyasada, bu nedenle denemeleri saklasan kötü olmaz. Ben 3 ayda kazandıysam sen 2 yılda haydi haydi yaparsın, ilk 100 olmasa bile güzel bir sıralama gelir. Benim girdiğim sene soru tipi değişmişti matematikte zordu, çoğunluk afallamıştı. O yüzden bu sene kolay yapmış olabilirler, sıralamalar o yüzden öyle olabilir.

Soru tipleri görmek açısından tyt soru bankası çözmek mantıksız mı?

Soru tipleri görmek açısından tyt soru bankası çözmek mantıksız mı?
Hayır değil bende bir süre öyle yapmıştım, TYT soru bankası bitirmiştim iki ya da üç tane. Sonradan DGS özel kaynaklara geçmiştim. Ancak TYT kaynakları YKS odaklı olduğudan bazı sorular DGS için gereksiz derecede zor olabiliyor, o yüzden moralini bozma.

Önerebileceğiniz dgs kaynakları var mı? Kaynak arıyorum.

Önerebileceğiniz dgs kaynakları var mı? Kaynak arıyorum.
Piyasada çok kaynak yok zaten DGS için. DGS odaklı olarak Pegem, Anamorfik, İnformal, Karakutu, Marka, Tasarı Eğitim yayınlarını önerebilirim. Ben bunların denemelerini çözmüştüm. Soru bankası olarak TYT soru bankaları çözmüştüm onlarda üç dört beş, 3D, Bilgi Sarmal yayınlarıydı. DGS kaynağı olarak birde Yediiklim var ancak onu önermiyorum, bazı soruları gereksiz zor ve soruları ile cevap anahtarı bazen hatalı oluyor. Birde DGS konu anlatımı için Gerçel Matematik önerebilirim. Konu anlatım kitabı ile soru bankası var, aynı zamanda videolu anlatımı mevcut. Ben konuları bitirdikten sonra eksik olduğumu düşünüp bu kaynak ile videoları izleyerek baştan bitirmiştim konuları faydasını gördüm diyebilirim.

Desteğiniz için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…