YouTube'da içerik üretici olan Diamond Tema'nın Altay Cem Meriç ile arasında olan muhabbet doğrultusunda gerçek yüzü ortaya çıktı.
Diamond Tema'nın kitleye oynayan ve diz boyunu geçmiş cahilliğini gözler önüne seren Altay Cem Meriç'e küfürler etmesi gündem oldu.
Altay Cem Meriç diğer İslami kanallara nazaran daha rasyonel ve akılcı. Videoları ispat ve güçlü ilimler üzerine. ACM'nin DT ile doğrudan iletişimi olmamasına rağmen DT kudurmuş gibi hareket ediyordu.
Buna psikolojik açıdan baktığımızda DT'nin dinsizliği yani onun kimliğinin bir parçası saldırı altında. Yani DT diyor ki ben bunlardan dolayı dinsizim. Ama adamın biri çıkıyor seni komple çürütüyor. Bundan dolayı kimlik zedelenmesi yaşayan DT savunma mekanizması olarak ağzından köpükler çıkararak küfürler ve pedofili gibi çirkin ithamlar kullandı.
Yer6'ndaki yayında da yine ACM'nin sesi çıkmamasına rağmen ACM'den bahseden DT, "ACM eşimin fotoğraflarını sosyal medyaya yaydı." gibi iftiralarda bulununca ACM sessiz kalmanın işe yaramadığını anladı ve aşağıdaki videoları çekti .
Diamond Tema ACM'ye sürekli münazara teklifinde bulunuyordu. ACM başta kabul etse de, DT'nin küfürlü yayınından sonra kale alınası bir tip olmadığı kanaatince kabulü geri çekti. DT daha sonra korkuyor çekiniyor dedi ACM için. Daha sonra ACM gel münazara yapalım dedi. Ama "safe zone" gibi bir kanalda yapılacak. Başta ben her yerde tartışırım diyen DT yan çizip ben sadece Yer6'nda münazara ederim dedi.
Daha sonra Altay Cem Meriç, "gel hodri meydan münazara" doğrultusunda münazara teklifini kabul edince DT ben her şeyi bilirim edasından vazgeçip ilim tartışmaya gerek yok, sadece şu konuyu tartışsak yeterli moduna girdi.
Olaya tam manasıyla hakim olmak için aşağıdaki videoları izleyebilirsiniz. DT kendi kuyusunu kazdı. ACM gibi ilimi kuvvetli birini karşına alıp hafife almak pek akıllıca değildi.
Özetle; Diamond Tema iki yüzlü, korkak, cahil ve manipülatif yalancı bir insan.
Videolarda ACM gayet sakin bir dille işin aslını astarını anlatıyor.
Kısa video (11 dakika 59 saniye):
Olayı, ne dönüp bittiğini tam anlamak için şu videoyu izleyebilirsiniz (1 saat):