Dikkat eksikliği olan biri için kitap önerisi

Uranos

Üstün
Yer
Adana
Merhaba, 16 yaşındayım dikkat eksikliğim var kitap önerebilir misiniz? İnanın daha önce çok az kitap okumuşumdur. Ondan çok ağır olmayan ama çocuksu olmayan kitaplar önerirseniz sevinirim.
Geçen hafta hayvan çiftliği almıştım o kitabı beğendim mesela, ona benzer öneriler istiyorum.

Son düzenleme:
Gabor Mate-Dağınık Zihinler

Geçmişte dikkat eksikliği problemleri yaşamış biri olarak sana şunu söyleyebilirim:
Aslında beynin sıkıcı bulduğu şeyleri daha önceden tanıdığı için bu tarz durumlarda dikkatini vermeni zorlaştırıyor. Yani sevdiğin şeylere odaklanabiliyor ama sevmediğin şeylerde zorlanıyorsan bu gayet normal bir durum. Fakat bu durum aşılabilir.
Örneğin odanda dikkatini dağıtacak telefon, bilgisayar gibi eşyalar olmadığında beynin önce “Bu da yok, o da yok… Bari uzanayım.” diyecek. Ama beynin en sevmediği şey boş boş durmaktır. O yüzden bu durumda “Bari kitap okuyayım.” diyecek. Ve bu şekilde başladığında dikkatini daha kolay verebildiğini fark edeceksin.

İstediğin kitabı okuyabilirsin.

Witcher kitaplarını, Harry Potter kitaplarını öneririm. Kurgusal evrenlerde eğlenmeniz daha olağan geliyor.

Kitap önerisi değil fakat bir yandan bir işi yaparken diğer yandan da elini oyalamanın odaklanmanı bir nebze kolaylaştırabileceğini düşünüyorum, tabii her insanda durum farklı ama. Mesela okuma yaparken bir yandan da kalem çevirebilir yahut avcunda oynayabileceğin ve kopmayacak bir oyun hamuru yahut yumuşak silgi vs. kullanabilirsin.

Witcher serisinin ilk 2 kitabını önerebilirim. Kısa kısa masalsı olaylardan oluşuyor bu sebeple okumayı kolaylaştırıyor ve basit bir anlatım tarzı var. En kolayı ise Harry Potter serisi olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…