B BülentDigiturk Gelişen Katılım 23 Ocak 2026 Mesajlar 25 Beğeniler 5 Yer Konya 29 Ocak 2026 #1 Dingil ve aks farkı nedir? Ben bunları aynı şey zannediyordum ama aynı değilmiş.
Çözüm THE KEROXEA 29 Ocak 2026 Dingil tekerleklerin bağlı olduğu sabit mildir hocam. Kamyonlarda ve tırlarda arka dingil olur, yük taşıma odaklıdır. Aks ise otomobillerde gücü ileten hareketli mildir. Motordan gelen tork tekerlere aktarılır.
Dingil tekerleklerin bağlı olduğu sabit mildir hocam. Kamyonlarda ve tırlarda arka dingil olur, yük taşıma odaklıdır. Aks ise otomobillerde gücü ileten hareketli mildir. Motordan gelen tork tekerlere aktarılır.
THE KEROXEA Yetkin Elma Gurusu Droidlere Fısıldayan Hız Tutkunu Katılım 23 Eylül 2024 Mesajlar 2.007 Makaleler 17 Çözümler 19 Beğeniler 2.151 Yer Rockport City 29 Ocak 2026 #2 Dingil tekerleklerin bağlı olduğu sabit mildir hocam. Kamyonlarda ve tırlarda arka dingil olur, yük taşıma odaklıdır. Aks ise otomobillerde gücü ileten hareketli mildir. Motordan gelen tork tekerlere aktarılır. Son düzenleme: 29 Ocak 2026 Artı 2 Eksi Çözüm
Dingil tekerleklerin bağlı olduğu sabit mildir hocam. Kamyonlarda ve tırlarda arka dingil olur, yük taşıma odaklıdır. Aks ise otomobillerde gücü ileten hareketli mildir. Motordan gelen tork tekerlere aktarılır.
KS KS B BülentDigiturk Gelişen Katılım 23 Ocak 2026 Mesajlar 25 Beğeniler 5 Yer Konya 29 Ocak 2026 #3 Şimdi benim anladığım şey şu: Dingil tekerlekleri birbirine bağlıyor, aks ise motorun torkunu tekerleğe veriyor. Böyle mi? Son düzenleyen: Moderatör: 29 Ocak 2026 Artı 0 Eksi
Şimdi benim anladığım şey şu: Dingil tekerlekleri birbirine bağlıyor, aks ise motorun torkunu tekerleğe veriyor. Böyle mi?
THE KEROXEA Yetkin Elma Gurusu Droidlere Fısıldayan Hız Tutkunu Katılım 23 Eylül 2024 Mesajlar 2.007 Makaleler 17 Çözümler 19 Beğeniler 2.151 Yer Rockport City 29 Ocak 2026 #4 BülentDigiturk dedi: Şimdi benim anladığım şey şu: Dingil tekerlekleri birbirine bağlıyor, aks ise motorun torkunu tekerleğe veriyor. Böyle mi? Genişletmek için tıkla... Aynen öyle hocam. Dingil sabit aks ise hareketli. Artı 1 Eksi
BülentDigiturk dedi: Şimdi benim anladığım şey şu: Dingil tekerlekleri birbirine bağlıyor, aks ise motorun torkunu tekerleğe veriyor. Böyle mi? Genişletmek için tıkla... Aynen öyle hocam. Dingil sabit aks ise hareketli.