Diş dolgusu yaptırdım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AhmetBurak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 256
  • Etiketler Etiketler
    diş

AhmetBurak

Başarılı
Selam yeni dişçiden geldim. Azı dişime dolgu yapıldı, çürük derinmiş sanırım doktor dedi dolgu yapıldı bittikten sonra çıkarken doktor çürüğün derin o yüzden altina sıvı ilaç koydum gibi bir cümle dedi ama anlamadım. Eğer derin olmasaydı ilaçlı dolgu yapardık dedi. Bilgisi olanlar anlatabilir mi?

Kuafaj yapılmış. Ayrıntılı anlatımı kaynakta var.

Hocam öncelikle teşekkürler. Normal dolgu gibidir değil mi yapılan. Ağrı falan yok şu anda sadece bolca anestezi iğnesinin verdiği uyuşukluk var. Oda geçer sanırım. Sizce kanal tedavisine kadar gider mi? Biraz korkuyorum.

Bir de kanama olmadı olsaydı, kanal tedavisi yapardım dedi. İyi bir şey mi bu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kanal yapılmadan önceki son çare. Az daha bekleseydin sinirlerini öldürüp kanal yapardı. Doktorun dişini kurtarmaya çalışmış. Ağrı biraz olabilir ama korkman gereken bir şey yok fakat ara sıra o dişini göstersen iyi olur. En azından kanal olacaksa onun vakti geçmesin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Babam dişçi az biraz anlatayım. O koyduğu ilaç dişinde çürükten dolayı oluşan iltihabı öldürür. İltihap tamamen bitince de diş çekilmek için hazır olur. Eğer o iltihabı yok etmeden dişini çekerse sen ölürsün. Yani doktor bakacak iltihap öldü daha da derinleşecek gibiyse dişi çekecektir ama devam etmeyecek gibiyse düz dolguyla devam edersin. Çenendeki uyuşukluk çok sürmez en az birkaç saat en fazla yarın sabaha geçer. Tek yapman gereken yaradan rabbine sığınıp kanal tedaviye gitmemesi için dua etmen. Cidden çok acı veriyor.

Abi doktor eğer gece ağrıların olursa gel dolguyu söker kanal tedavisi yaparız demişti. Onu eklemeyi unutmuşum. Çürük üst taraftan o kadar büyük durmuyordu alt tarafı biraz derinmiş. Bana kanamadı kanasaydi yapardık demişti. Ağrılar olmasa bile 1-2 hafta sonra giderim röntgen falan çeker bakarlar.

Kanaldan da korkmana gerek yok. Diş cekiminden önceki bir adım. Sinirleri alıp dolgu yapıyorlar. Onda az ağrı yapar ama hiç korkulacak bir şey yok. Sen dişlerine iyi bakmaya çalış. Bak geçen hafta bir tane diş çektirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…