Discord kapanır mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kafasına göre. Hiçbir şeye kimse olur veya olmaz diyemez. Tiktok beklerken Roblox'un şalterini indirdiler. 40 yıl düşünsem aklıma gelmez Roblox'un şalterini indirecekleri.
Aylar önce ihtar yollanmış, çözüm gelmeyince de şalteri çekildi.

Discord PEGI 13+, adamlar sorumlulukları üstünden atmış, neden kapansın?
Bir ara amatör hazırlanmış "Adalet Bakanlığı Discord'u Yasakladı" diye bir görsel gezmişti. O'ndan bahsediyordur.

Aylar önce ihtar yollanmış, çözüm gelmeyince de şalteri çekildi.
İhtarın herhangi bir linki veya herhangi bir ağızdan çıktığı bir şey var mı? Kim söylemiş? Ben ihtar edip cevap gelmeyince kapattıklarına asla inanmıyorum. Anlık bir karardan öte değil.

Bu saydiklarin her platformda ve uygulamada oluyor. Telefon aramasında da olur bunlar, onu da yasaklayalim bu mantıkla.

Anlık bir karar olsa bile destekliyorum ben, küçük kız kardeşim oynuyordu.

Anlık bir karar olsa bile destekliyorum ben, küçük kız kardeşim oynuyordu.
Çok sudan sebeplere ileride başka sayfaları da kapatırlar. İleride Techolay'a kilit vururlar Baltaş'ın X mesajlarını ortaya çıkarıp Filistin/İslam düşmanı diye. Çok ciddi sıkıntı bu, yasakları desteklemek akıl karı değil. Burada yapılacak şey kız kardeşinize ailecek veya abi olarak bilinçlendirmeniz olur.

6 yaşındaki çocuğu istediğin kadar bilinçlendir, "Sana bedava robux vereceğim, en pahalı kostümü alacağım. Herkes senin etrafında koşacak." diyen bir adama kaç çocuk kendi iradesiyle red cevabı verebilir ki? Kalemliği pembe olduğu için sınıfta en havalı olan bir yaş grubundan bahsediyoruz.

PEGI 0 bir oyunda bu kadar çok örnek olması ve buna özellikle göz yumulması asla kabul edilemez. Ebeveyn rehberliği bir yere kadar, hiçbir anne baba 7/24 çocuğunu oyun oynarken izleyemez. Böyle bir ebeveyn dünyada yok.

Yerinde yasaklamalar gereklidir, Roblox devletimiz tarafından uyarılmış ve gereği yapılmayınca kapatılmıştır. Denk gelmiştir veya bilerek yapılmıştır ben bilemem, ancak karar doğru. Ayrıca çocuk istismarı da sudan bir sebep değil.

O zaman 6 yaşında bilişsel kapasitesi gelişmemiş, temel "hayat" bilgisinden yoksun, iyiyi doğrudan, gerçeği yalandan, soyutu somuttan ayıramayacak birisine niye tablet veriyorsunuz? Ya da niye Roblox oynamasına izin veriyorsunuz? Bile bile kardeşinizi ateşin içine atmışsınız. Online oyunlarda genel bir yaş etiketi verilmez. Online kısımlar her zaman "PEGI" veya diğer değerlendirmelerin dışındadır. Bu, oyunun bir köşesine yazılır ama genelde çok küçük satır aralarındadır. Araman lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…