6 yaşında bilişsel kapasitesi gelişmemiş, temel "hayat" bilgisinden yoksun, iyiyi doğrudan, gerçeği yalandan, soyutu somuttan ayıramayacak birisinin oynayabileceğini söyleyen ve oyunu "PEGI 0" olarak derecelendiren yöneticilerin sözüne güvenerek çocuğun Roblox oynamasına izin veriliyor, oyunun içinde neler döndüğünü bilmiyor çoğu ebeveyn. Ben de bilmiyordum. Online kısımlar PEGI'nin dışındadır da saçma bir argüman, ilk defa sizden duydum.O zaman 6 yaşında bilişsel kapasitesi gelişmemiş, temel "hayat" bilgisinden yoksun, iyiyi doğrudan, gerçeği yalandan, soyutu somuttan ayıramayacak birisine niye tablet veriyorsunuz? Ya da niye Roblox oynamasına izin veriyorsunuz? Bile bile kardeşinizi ateşin içine atmışsınız. Online oyunlarda genel bir yaş etiketi verilmez. Online kısımlar her zaman "PEGI"nin dışındadır.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?Astronotarda
Üstün
Görselde de hiç imza veya damga yoktu orası ayrı komiktiBir ara amatör hazırlanmış "Adalet Bakanlığı Discord'u Yasakladı" diye bir görsel gezmişti. O'ndan bahsediyordur.
6 yaşındaki çocuk yaşını doğru girerse kimsenin yazdığını göremez de yazamaz da, roblox 13 yaş altına bu özellikleri kapatıyor. Ayrıca anne ve baba çocuğunu izlemekle yükümlüdür, 7/24 olmasa bile arada ne oynadığını bilmeleri ve çocuklarına bunları öğretmeleri lazım.6 yaşındaki çocuğu istediğin kadar bilinçlendir, "Sana bedava robux vereceğim, en pahalı kostümü alacağım. Herkes senin etrafında koşacak." diyen bir adama kaç çocuk kendi iradesiyle red cevabı verebilir ki? Kalemliği pembe olduğu için sınıfta en havalı olan bir yaş grubundan bahsediyoruz.
PEGI 0 bir oyunda bu kadar çok örnek olması ve buna özellikle göz yumulması asla kabul edilemez. Ebeveyn rehberliği bir yere kadar, hiçbir anne baba 7/24 çocuğunu oyun oynarken izleyemez. Böyle bir ebeveyn dünyada yok.
Yerinde yasaklamalar gereklidir, Roblox devletimiz tarafından uyarılmış ve gereği yapılmayınca kapatılmıştır. Denk gelmiştir veya bilerek yapılmıştır ben bilemem, ancak karar doğru. Ayrıca çocuk istismarı da sudan bir sebep değil.
Şu an ebeveynler 3 yaşından itibaren çocukları telefondan çizgi filmler ile susturuyorlar, bir anda karşılarına otomatik oynatma ile korku filmi açılsa yapabilecekleri bir şey yok, YouTube da yasaklansın o zaman sizin düşüncenize göre.
Ayrıca Roblox'un +18 oyun mevzusu globale de yansıdı ve adamlar bunları kaldırmak için ellerinden geleni yapacaklarına dair gönderi de yayınladılar.
Son olarak 6 yaşındaki bir çocuğa anne ve babası yabancılardan bir şey almamayı ve hiçbir paralı şeyin bedava olmadığını öğretmiş olmaları lazım. Bu mantıkla düşünürsek çocuğun dışarı çıktığında ilk "sana şeker vereceğim" diyen kişiye gitmesi lazım. Öyle olsaydı mafyalar bayram ederdi.
- Makaleler
- 4
Adalet Bakanlığı'nın site yasakladığını ben ilk kez duyuyorum. Bunu BTK yapmıyor mu?Görselde de hiç imza veya damga yoktu orası ayrı komikti.
Astronotarda
Üstün
Sanırım duyuruları onlar yapıyor, bir bilgim yok.Adalet Bakanlığı'nın site yasakladığını ben ilk kez duyuyorum. Bunu BTK yapmıyor mu?
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Yeni konular
-
Rehber FPS artırma programları ve sistem optimizasyon ayarları gerçekten işe yarar mı?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-