Discord'un karanlık yüzü ortaya çıktı!

Ben bunların şerefsiz, haysiyetsiz ve namussuz olduklarını düşünüyorum. Ne yazık ki ceza kanunu daha fazlasını söylememe izin vermiyor. Düşünce özgürlüğünden başka...

Çok uzun süredir var bu olaylar "haha" isimli sunucudan önce "Yunanistan" isimli sunucuda yine aynı kişiler bu tarz işler yapıyorlardı yine gündem olmuştu ama bir işe yaramadı.

O haberlerden birini Ekşi'de görmüştüm. İbrahim Haskoloğlu'nu bu konularla alakalı bir adım attığı için tebrik ederim. Discord gibi bir sosyalleşme uygulamasını bataklığa çeviren tipler bunlar işte. Bir de bunları yapanlar kişiler çocuk olunca gözler aileye kayıyor. Çünkü aile, çocuğuna sahip çıkmıyor. Mesela şu kolonya muhabbeti. Buradaki suçlu, %100 pedofili olan kesimde ama o kızın ailesinde de bir ihmal var. Evet, buradaki suçlular kesinlikle kendini bir halt sanan ve insanlara zarar vermeye meyili olan kişilerde ama burada esas almamız gereken konu aile eğitimi. Çünkü böyle hareketlerde bulunanların aile eğitimi yok denecek kadar az.

Ben artık "engellemek çözüm değil" düşüncesinden uzaklaşmaya başladım. Yeğenlerimin telefon tablet kullanımını aktif olarak takip etsek de bir anlık hata, dalgınlık, merak çocuklarımızı bu yola sürükleyebiliyor. Her şey sadece eğitimle düzeltilemeyebiliyor. Çocukları sanal ortama bırakıp gidiyorlar. Biz ne kadar dikkat etsek de gördüğümüz örneklerdeki gibi herkes dikkatli, bilinçli veya bilgili değil.

Önüne geçmek mi? O suçluları yakalamak yerine Discord'a yasak getirip sonra "çocuklarımızı koruyoruz" diye açıklama yapıp geçerler.
Dediğin gibi olması için muhtemelen şöyle olur; önce şahısların bilgileri talep edilir, Discord bilgileri vermeyince de erişim yasağı getirilir. Erişim yasağı gelse de bu işe devam edebilecekleri için sonrasında da mecburi olarak aksiyon almak zorundalar yoksa olayın hiçbir mantığı kalmaz.

Kamuoyunda yeri neredeyse yok denecek kadar azdı.
Kamuoyu denilen şey 70 yaşındaki tv izleyenlerse onların zaten hiçbir şeyden haberleri yok. Az buçuk internette haber okuyanın haberi vardı zaten, bilip bilmezden gelen çok o başka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…