Disk birleştirme yapmak zararlı mı?

ozgunokia

Yetkin
Makaleler
1
Merhaba, bilgisayarı ikinci el olarak tamamen tüm her şey dahil birinden aldım. Kutuları incelediğimde bana 450 GB SSD vermişti ancak 350 GB ve 90 GB olarak iki farklı disk vardı. Bende bunları birleştirdim. Bir sorun çıkar mı? Zararlı yazılmış kalbim çok hızlı atıyor şu anda. Bilgisayar hakkında çok bilgim yok bu konularda. Bu eğer kötüyse geri nasıl alabilirim?

Hiçbir zararı yok. Tamamen dijital bir olay, isterseniz 450 disk oluşturun ister birleştirin hiç fark etmez.

Bu işlemi büyük ihtimalle disk yönetimi üzerinden yaptıysan, genellikle bir sorun çıkmaz. Ancak, eğer diskin daha önce yanlış veya kötü niyetli bölümlendirilmişse, içinde zararlı yazılım olma ihtimali çok düşük de olsa vardır.
Eğer SSD gerçekten 450 GB değil de farklı iki fiziksel diskse, onları birleştirdiysen performans sorunları yaşayabilirsin.
Eğer eski sahibinin bıraktığı bir bölüm varsa, içinde virüs veya eski dosyalar kalmış olabilir.
disk yönetimi'ni aç

• Windows + r tuşlarına bas, "diskmgmt.msc" yaz ve Enter'a bas.
  • Burada kaç tane fiziksel disk olduğunu kontrol et. gerçekten 450 GB tek bir SSD mi var yoksa iki ayrı disk mi?
Virüs olduğundan korkuyorsanız önce Kaspersky ile tarayın. Bir şey çıkarsa format atın çünkü 2.el aldınız ne olacağını bilemezsiniz. Format atarken disk seçme bölümünde disk 0 clean yap virüs temizlensin.

Virüsten korkmuyorum ancak dediklerinizi yapınca ve o komudu çalıştırınca çıkan ekran bu.

Tamam sorun yok eğer birleştirdiğin bölümü geri almak istiyorsan, C: Sürücüsüne sağ tıklayıp "birimi küçült" seçeneğini kullanarak ayırabilirsin.
Ama sorun yok.

Tamam sorun yok eğer birleştirdiğin bölümü geri almak istiyorsan, C: Sürücüsüne sağ tıklayıp "birimi küçült" seçeneğini kullanarak ayırabilirsin.
Ama sorun yok.
Minitool ile birleştirme yaptım orada sadece Disk 1 bulunuyor. Birleştirme öncesi de öyleydi. Yani bir sorun çıkmaz değil mi?

Mesaj yazan tüm hocalarıma teşekkürler. CMD'de
  • <span>wmic diskdrive get model,name,size<br></span>
    komudu ile 1 tane fiziksel disk olduğunu öğrendim. Sanırsam disk içerisinde bir yeri birleştirmişim. Bu arada @Antibiyotik hocama ayrı teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 1739030153073.webp
    2,9 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleme:

Sağ olun sorun çıkmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…