Bilgisayarı FreeDOS olarak satın aldım. Windows'u kurarken disk yanlış hatırlamıyorsam 3 parçaya ayrılmıştı (biri bayağı küçüktü ve internette araştırırken sürücüler için olabileceğini okudum) ve kurarken Windows iki kere sıkıntı çıkardı. Önce "Windows cannot Partition hard Drive" hatasını aldım onu çözdükten sonra da" Windows cannot be installed to this disk. The selected disk if of the GPT Partition style" dedi. CMD'ye birkaç komut yazarak çözülüyormuş ancak beni merak ettiren daha önce bu bilgisayarın birinin kullanıp kullanmadığını öğrenmek. Crystal Mark Info uygulamasını indirip SSD'nin daha önce kayda değer bir şekilde kullanılmadığını da gördüm. Ancak bu da sıfırlanıyor olabilir mi?
FreeDOS bilgisayarın zaten FreeDOS yüklü olarak gelmesi gerekir. FreeDOS yüklemek için de diskte bölüm oluşturmak gerek. FreeDOS da eski türde bir işletim sistemi olduğundan diskin MBR formatında olması lazım. UEFI Windows da MBR diye yüklenemediği için GPT gerekiyor hatası alırsınız. Komut falan girmeye gerek yok. Bütün bölümleri silip yeni bölüm oluşturmak yeterli. Özetl her şey normal.
FreeDOS bilgisayarın zaten FreeDOS yüklü olarak gelmesi gerekir. FreeDOS yüklemek için de diskte bölüm oluşturmak gerek. FreeDOS da eski türde bir işletim sistemi olduğundan diskin MBR formatında olması lazım. UEFI Windows da MBR diye yüklenemediği için GPT gerekiyor hatası alırsınız. Komut falan girmeye gerek yok. Bütün bölümleri silip yeni bölüm oluşturmak yeterli. Özetl her şey normal.
Bazı cihazlar fabrika çıkışı sürücüleri kurulu şekilde gelebiliyor. Bu cihazın kullanıldığına işaret değildir. Kurulum ekranında Shift F10 basarak CMD açın. Diskpart>list disk>select disk "diskin numarası">clean>convert GPT yaparak tek parça haline getirebilirsiniz.