Çözüldü Disklerim boot menüde gözükmüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Wone
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 205
  • Etiketler Etiketler
    boot format
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Wone

Uzman
Selam. Yeni sistem aldım ve toplamda 3 disk takılı kasada. Her şey kurulu gelmişti ben de kendim format atıp kurmak istedim sistemi. BIOS'a girip formatı attıktan sonra sisteme sadece hard diskim gözükmeye başladı. Diğer SSD'm ve Windows'u kurduğum M.2 gözükmüyor boot kısmında ve her sistemi açtığımda altta bıraktığım fotoğraftan F9'a basıp 2 birimindeki Windows 11 seçip öyle Windows'u açıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• 1741256914342.webp
    60,2 KB · Görüntüleme: 84
  • 1741256927746.webp
    58,7 KB · Görüntüleme: 75
  • 1741256939791.webp
    63,9 KB · Görüntüleme: 76
  • 1741256948924.webp
    43 KB · Görüntüleme: 84
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hmm, oysaki paylaştığınız ekranda ben üçünü de görebiliyorum

Neyse bu kadar ukalalık yeter. Açıklayalım: Birincisi hatayı zaten sistemde HDD varken Windows kurmakla yapmışsınız. Muhtemelen SSD'ye Windows kurdunuz ama onun önyükleyicisi HDD içine yüklenmiş. Bu yüzden boot ekranında doğal olarak boot edilebilir tek disk ola WD HDD'yi görüyorsunuz.

Diğer disklerde Windows olmadığı için diğerleri gözükmüyor.

İki adet Windows 11 konusu da şöyle: Muhtemelen bu disklerden birinde daha öyükleyici ya da Windows 11 kalıntısı var bu yüzden listeleniyor. Bu da diski temizleyerek ya da Windows altından boot menüsünü gösterme seçilerek düzeltilebilir.

Neyse ben size tam çözüm önereyim:
  • HDD'deki EFI bölümünü silin.
  • Windows kurulu SSD'ye bir UEFI bölümü koyun: Rehber: UEFI Önyükleyici Oluşturma
  • CSM kapalıyken Boot menüde sadece boot edilebilir disklerin listelenceğini unutmayın.
  • HDD takılıyken önyükleme (boot) bölümü HDD'ye yazılabilir, bunu unutmayın.
Rehber karmaşık geldiyse, ki size gelmiştir, HDD'yi söküp tekrar Windows kurun.
Hmm, oysaki paylaştığınız ekranda ben üçünü de görebiliyorum

Neyse bu kadar ukalalık yeter. Açıklayalım: Birincisi hatayı zaten sistemde HDD varken Windows kurmakla yapmışsınız. Muhtemelen SSD'ye Windows kurdunuz ama onun önyükleyicisi HDD içine yüklenmiş. Bu yüzden boot ekranında doğal olarak boot edilebilir tek disk ola WD HDD'yi görüyorsunuz.

Diğer disklerde Windows olmadığı için diğerleri gözükmüyor.

İki adet Windows 11 konusu da şöyle: Muhtemelen bu disklerden birinde daha öyükleyici ya da Windows 11 kalıntısı var bu yüzden listeleniyor. Bu da diski temizleyerek ya da Windows altından boot menüsünü gösterme seçilerek düzeltilebilir.

Neyse ben size tam çözüm önereyim:
  • HDD'deki EFI bölümünü silin.
  • Windows kurulu SSD'ye bir UEFI bölümü koyun: Rehber: UEFI Önyükleyici Oluşturma
  • CSM kapalıyken Boot menüde sadece boot edilebilir disklerin listelenceğini unutmayın.
  • HDD takılıyken önyükleme (boot) bölümü HDD'ye yazılabilir, bunu unutmayın.
Rehber karmaşık geldiyse, ki size gelmiştir, HDD'yi söküp tekrar Windows kurun.

Çözüm

Cevapladığınız için çok teşekkür ederim, dediklerinizi az çok anladım müsait olduğumda işi bitireceğim

Benim SSD'de iki tane gösteriyordu Recep hocam, hepsini sildim Kurtarma vs sadece Windows'u kurdum düzeldi. Bir Windows 10 bir de Windows 11 şeklindeydi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. BIOS Ayarlarını Kontrol Edin:
- BIOS'a girin ve Boot sekmesine geçin.
- Secure Boot seçeneğinin açık olup olmadığını kontrol edin. Gerekiyorsa kapatın.
- CSM (Compatibility Support Module) ayarını kontrol edin. Eğer etkinse, devre dışı bırakmayı deneyin. Bu, bazı sistemlerin yeni diskleri tanımasına yardımcı olabilir.

2. Disklerin Doğru Bağlandığını Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızı kapatın ve kasayı açın.
- SSD ve M.2 disklerin ana kartınıza doğru şekilde bağlandığından emin olun. Kabloların yerinde olup olmadığını kontrol edin.

3. Diskin Sağlığını Kontrol Edin:
- Windows kurulu olan diskin sağlıklı olup olmadığını kontrol etmek için başka bir bilgisayara takarak durumunu gözlemleyebilirsiniz.

4. Disk Sıralamasını Değiştirin:
- BIOS’ta Boot Option Priority kısmında, başlatma sırasını SSD ve M.2 disklerinizin üzerine getirin.

5. Güncel BIOS Sürümünü Kontrol Edin:
- Ana kartınızın üretici web sitesinden güncel BIOS sürümünü kontrol edin ve gerekiyorsa güncelleyin.

6. Windows Kurtarma Medyası Kullanın:
- Windows kurtarma USB'sini kullanarak bilgisayarınızı başlatın ve onarım seçeneklerini deneyin.
- Startup Repair ile başlatmaya çalışın.

Bu adımları takip ettikten sonra sorununuz hala devam ediyorsa, ek bilgi sağlayabilirseniz daha fazla yardımcı olabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…