Son zamanlarda biraz distrohopping yapıyorum ve artık bu durumdan sıkıldım. Ondan sizden distro önerisi istiyorum.
-Kişiselleştirmesi kolay olsun. Mint Cinnamon'daki gibi görev çubuğunu saydam yapmak için kırk saat uğraşılmasın.
-KDE, Xfce ve Gnome tercihim ancak Gnome olacaksa boş yere kaynak tüketmesin Zorin OS gibi.
-Optimize olsun sürekli çökmesin Zorin OS gibi.
-Kernel Panic yemek istemiyorum. Suçu direkt ona atamam ama EndeavourOS'te Kernel Panic yediğimden korkuyorum.
-"Paketi zart şeyiyle kuruyor daha verimli zurtlara göre." gibi işlerle uğraşmıyorum. Cachy OS'i övüyorlardı bunun için ama hiç umursamıyorum.
-Arch olması önceliğim.
-Calamares ile kurulsun Arch kurulumu gibi olmasın.
-Fedora gibi telemetri toplamasın.
-Garuda gibi bloat yapmasın. 50 GB küsür bir yere kuracağım.
Listede Manjaro ve Garuda olduğundan biraz şüpheye düşürdü o liste. Bir de "Linux'u öğreten dağıtım" falan diyorlar, bn bu saaten sonra sadece OS'i açıp iki üç tarayıcıda takılıp gereken programları indirmek istiyorum. Öğrenmekten sıkıldım yani, yeni yerlere yelken açmak istemiyorum. Çok zorluyor mu dağıtım benim gibilere öğretmeye?
Listede Manjaro ve Garuda olduğundan biraz şüpheye düşürdü o liste. Bir de "Linux'u öğreten dağıtım" falan diyorlar, bn bu saaten sonra sadece OS'i açıp iki üç tarayıcıda takılıp gereken programları indirmek istiyorum. Öğrenmekten sıkıldım yani, yeni yerlere yelken açmak istemiyorum. Çok zorluyor mu dağıtım benim gibilere öğretmeye?