Distro önerisi

Kerneller hakkında bilgim yok, kendi kararıma vermek istemiyorum. İleride kerneller hakkında bilgili olduğumda ya da direkt siz "X kernelini kur o hepsinden daha stabil." falan derseniz bakarım.
Elimde zaten ISO'su mevcut istiyorsan kurulum görüntülerini sen kurmadan önce atabilirim.

Ayrıca en hızlı ve stabil olanı En güncel kernel'dir.

Manjaro Minimal deneyebilirsin. İstediğin masaüstü ortamına göre sitesinden imaj indirebilirsin. Gayet optimize, varsayılan olarak telemetrisiz geliyor. Kurulum arayüzü var ve Arch tabanlı.

OpenSuse Zypper kullanıyor. Depolarının gayet yeterli olduğunu düşünüyorum.

Arch'ta olduğu gibi Rolling Release olan Tumbleweed versiyonu mevcut.

Kurulum sırasında KDE, GNOME veya XFCE kurmanıza izin veriyor. Fişek gibi dağıtım. Diğer kriterlerinizi de karşılıyor. Kurulumu diğer dağıtımlardan biraz farklı ama bence bir şans verin hocam.

Son düzenleme:
OpenSUSE adamdır, gerisi yalandır.
1-2 saat önce baktım da sanırsam manüel disk biçimlendirme sine izin vermiyor ya da GUI'yi o kadar berbat tasarlamışlar ki anlaşılmıyor. Bilgisayara geçip Mint'in diskini komple sileyim öyle kuracağım.

Paket derlemede bir değişiklik var mış, 10 kata kadar daha yavaş derleme ve derleme sırasında yüksek bir kaynak tüketimi mevcutmuş. O beni biraz korkuttu.
Aktif olarak kullanıyorum hiç öyle bir şey ile karşılaşmadım, duydum fakat hiç sorun yaratmadı bende.

1-2 saat önce baktım da sanırsam manüel disk biçimlendirme sine izin vermiyor ya da GUI'yi o kadar berbat tasarlamışlar ki anlaşılmıyor. Bilgisayara geçip Mint'in diskini komple sileyim öyle kuracağım.
Manuel de var otomatik de yardımcıyla yarı manuel de ama GUI biraz daha değişik, evet.

OpenSUSE leş gibiymiş, birazdan RebornOS deneyeceğim. Başka öneriler varsa alabilirim.

Reborn OS de leş gibiymiş, başka öneri varsa alabilirim.

Reborn OS'e haksızlık etmişim, sorun Zen kerneliymiş.

Son düzenleme:
Hangi masaustu ortamını kurdun hocam?

Hocam bana kalirsa Zen kernel falan kurmaya pek gerek yok zaten aralarinda cok fark olmayacak.
Donanimin yeni ise Vanilla kernel(Saf Linux Çekirdeği) ile devam et en azindan optimize calisir.

Zaten hizli olan sistemde duşuk gecikme icin yapılan ayarlamalar bazen anlamini yitirebiliyor.

Sistem eski ise yada daha stabil olsun istiyorsan LTS Kernel kur ben nedense düz Linux kerneli pek kullanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…