Demek istediğini anladım. Şu an NVIDIA denetim masasında ekran bölümü gözükmüyor. Aygıt Yöneticisi'nden AMD sürücüsünü aktifleştirdiğimde bu sefer ekran bölümü geliyor fakat oyunlarda acayip FPS düşmesi ve dalgalanma oluyor, oyunlar kasıyor. Bu laptopun Valorant'ta 80FPS almaması gerekiyor ama 80 FPS alıyor. Düşük FPS alması ve FPS düşmesi yemesinin sebebi sizce de hem APU hem dahili ekran kartı kullanmasından mı kaynaklanıyor? Dediklerinizi zaten yaptım oyunlarda Nvidia 3050ti kullanması gerekiyor ama fps drop var.
Ne yapsam AMD sürücüsünü devre dışı bırakıp extra monitör satın alıp öyle mi denesem? Peki HDMI girişte AMD'ye takılı ise ben ne yapcağım?
O zaman da extra USB-C Thunderbolt dönüştürücü alsam sorunumu çözer mi acaba? Eğer fps drop sorununu; bilgisayarımda 2 farklı ekran kartı olduğundan ve görüntünün önce amd’ye sonra da nvidia’ya iletildiğinden kaynaklı fps drop sorununu yaşıyorsun diyorsanız. Gidip monitör ve dönüştürücü satın alacağım. Fakat FPS drop ondan kaynaklanmaz, en fazla görüntüde ms gecikmen olur derdenizde sizce FPS drop sorunumu çözmek için ne yapmalıyım? Güç modu yüksek perfonmansta. Yani neden bu bilgisayar Valorantta 80 fps alıyor ve drop giriyor ki? Sorunumun kaynağı tam olarak nedir?
@VENGEANCE ANGEL