Soğutucu yerine stant daha tercih edilesi oluyor. Bir de fan ve ızgara çıkışları mümkün olduğunca temiz kalması lazım. (Bakımı normal masaüstülerle aynı tutuyorum kendi tarafımda çok ta sıkıntı olmuyor.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanıma bağlı olarak senede en az 1 kez temizlik ve macun yenilemeden geçmeli.
Gerçekte etkisi yok denilebilecek soğutuculara 1000 lira bayılmak yerine sadece alüminyum ayak almanız hem ekranı yükselterek daha ergonomik kullanmanızı hem de gerçekten soğutmanızı sağlayacaktır.
Cihazı kullanmıyorken şarjda tutmamanızı ve mümkünse akım korumalı priz kullanmanızı tavsiye ederim.
Bakımlara sık göndermeniz gerekiyor zira eğer taşıyacaksanız hiçbir şey olmasa menteşeden sorun yaşayabiliyorsunuz.
Ayrıca garanti süresi dolumuna yakın mutlaka genel bir elden geçitttirin.
Eğer Monster ise sanırım garanti uzatma kampanyası var mış ona da bir bakın derim.

Masaüstü bilgisayarlardan farklı olarak dizüstü bilgisayarlar nasıl kullanılmalı?

İlk defa dizüstü bilgisayar kullanacak birisi için tavsiyeniz nedir?
Isınma sorunu vesaire olmaması adına nasıl önlemler alınmalı?
Eğer masada ve şarjda kullanacaksanız, haftada 1–2 kez şarjdan çıkarıp kullanın. Ayrıca yükselticiyle kullanmanız iyi olur; yaklaşık 10 derece fark ettiğini gördüm. Fanlılara pek gerek yok, çok işe yaramıyorlar. Fansız bir stand işinizi görür.

Masaüstü bilgisayarlardan farklı olarak dizüstü bilgisayarlar nasıl kullanılmalı?

İlk defa dizüstü bilgisayar kullanacak birisi için tavsiyeniz nedir?
Isınma sorunu vesaire olmaması adına nasıl önlemler alınmalı?
YIllarca laptop kullandim ve kullanmaya devam ed'yorum. Gaming, ultrabook, workstation, MacBook vs. vs.

Altına iki tane silgi koymak her zaman işe yarıyor, ayrıca gaming veya fazlaca fan çalıştıran cihazları tozlu ortamlarda kullanmamalısınız. Ayrıca dokunmatik olmayan ekranlara dokunmayıp, temiz tutmalısınız.

Herkes belirtmiş zaten, altını yükseltmek kesinlikle gerek. Buna ek olarak, işlemciye watt limiti koyup performanstan çok küçük kayıp vererek yer yer 10-15 derece kadar daha soğuk çalışması sağlanabilir.
Bakım konusuna gelirsek, 1 yıl ya da 6 ay gibi belirli sürelere gerek yok. Ne zaman sıcaklık değerleriniz normalden daha yüksek olur o zaman bakımın geldiğini anlarsınız.