emre259

Uzman
DJI Mini 3'e sahibim. Kumandası ekranlı olan versiyon. Araştırmalarım sonucunda DJI, RC 2 ekranlı kumanda için dahili bir simülasyon yapmış ancak bu RC 1 kumandada yok. Hadi onu geçtim, kumandayı türlü şekilde tablet ve bilgisayara bağlamayı denedim simülasyonda kullanabilmek için ancak hep Android cihaz olarak tanıdı.

Daha ucuz kumandalar bile kolaylıkla simülasyonda kullanılıyor ancak ben bunu hâlâ kullanamadım. Bilgisi olan var mı?

Screenshot_20260522_005133_Google.webp

Gelecekte benim gibi merak edenler olursa; RC 1 ekranlı kumandayı harici kumanda gibi kullanmanın yolu yok. En azından ben başaramadım.

RC N1 kumanda satın aldım. Birden fazla senaryoda değerlendirdim.

Öncelikle yine PC için resmi bir bağlantı desteklemiyor ancak ek güvenli bir script ile gamepad olarak tanıtabiliyorsunuz. Ben buradan paylaşmayacağım ama araştırırsanız bulursunuz.

Telefon ve Simudrone birbiri ile tamamen uyumlu. Yani istediğiniz yerde telefon ile simülasyonda çalışabilirsiniz ancak Simudrone biraz basite kaçıyor.

Bilgisayara script ile bağlandıktan sonra DJI Virtual Flight ile kullanabilirsiniz. Benim kullandığım senaryo, sunshine ve moonlight uygulamaları ile görüntüyü kablosuz telefona aktarma> telefonu kumandaya oturtma>uzun bir TypeC kablo ile kumandayı PC'ye bağlama ve simülasyonda dolaşma. Yani tek kablo ile gerçekçi bir deneyim elde edebildim.

Ek olarak diğer bilimum drone simülasyonlarında da çalışıyor.

Tek sorun simülasyonların FPV tarafının ağır kaçması. Ama yine de eğitici.
20260523_153726.webp

Son düzenleme: