Çözüldü DLSS 4 çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Şişman Adam

Kategori Yetkilisi
Hukuk Moderatörü
Makaleler
3
Yer
Ankara
Selamlar herkese,

Muhtemelen ben beceremedim arkadaşlar. Anladığım kadarıyla oyun ayarlarından değil NVIDIA App üzerinden etkinleştiriyoruz bu DLSS 4'ü.

Cyberpunk 2077 (Korsan) oyununda DLSS denemek istedim. Oyunu en son kaydettiğim yerdeyken, oyun içi DLSS ayarı kapalı hale getirip bütün grafikler en yüksek ve Ray Tracing açık bir şekilde ortalama 20-25 FPS alıyorum mesela. Oyun içi ayarlar bu şekilde iken, NVIDIA App üzerinden sürücü ayarlarına gelip DLSS Geçersiz Kılma ile ilgili ayarları şu şekilde yapıyorum:

Bu şekilde ayarlamama rağmen oyunda herhangi bir FPS artışı olmuyor. Mevzuyu ben mi yanlış anlıyorum acaba? DLSS 4'ü NVIDIA App üzerinden aktif edemiyor muyuz?

Belki Cyberpunk 2077 için oyun içi DLSS 4 ayarları gelmiştir, bilmiyorum. Ancak ben korsan oynadığım için DLSS 4'ü NVIDIA App üzerinden aktif etmek istemiştim.

Ekran kartı sürücüsünü de güncelledim, sadece NVIDIA App'i değil yani.

Çözüm
Korsan sürüm belki desteklenmiyor olabilir. Güncel sürümde CNN ile Transformer model arasında seçim yapılabiliyor. İncelemede belirttik.

Paylaştığım noktada seçim kısmını görebilirsiniz. Ayrıca korsan da güncellenebilir...

Bende orjinal Cyberpunk var deniyelim bakalım ama nasıl DLSS 4 olduğunu anlayacağım?
Oyun içi DLSS ayarlarında "Transformer" modeli varsa o DLSS 4 oluyor anladığım kadarıyla. Ya da NVIDIA App üzerinden konu mesajımda yaptığım şekilde bir ayarlama yapacaksın. Ultra Performans ayarına almak almak zorunda değilsin tabii.

Korsan sürüm belki desteklenmiyor olabilir. Güncel sürümde CNN ile Transformer model arasında seçim yapılabiliyor. İncelemede belirttik.

Paylaştığım noktada seçim kısmını görebilirsiniz. Ayrıca korsan da güncellenebilir...

Çözüm
Bu videoyu henüz izlememiştim, ama aklımdaydı. Demek ki videolarını vakit kaybetmeden izleyeceğiz ki böyle sorular için konu açmayalım. Teşekkür ederim, korsan sürümün güncellenmesini bekleyeceğim o halde.

Nerede arayacağınızı bilirseniz beklemezsiniz

Kod:
https://1337x.to/torrent/6318904/Cyberpunk-2077-Update-v2-21/

Güncelleme başarılı oldu ve yeni DLSS Transformer modeli artık grafik seçeneklerinde mevcut. Benchmark, Transformer kullanarak 2-3 FPS'lik hafif bir performans artışı bile gösterdi

Kod:
NOT: Bu güncelleme için aşağıdaki sürümler gereklidir:

https://1337x.to/torrent/6286114/Cyberpunk-2077-v2-2-ALL-DLC/

Keşke şu korsan oyun desteği önerisini reddetmeseydin zamanında be Recep. Moderatörler link verdiğin için seni banlayıp mesajı silmeden önce hemen sömüreyim o halde.

Türkçesi ne oluyor? Dönüştürücü Modeli mi yoksa Evrişimli Nöral Ağ mı?

Görüntü olarak bir fark göremedim şahsen performans olarak da değişen bir şey yok hatta yenisi daha düşük bile olabilir.
Ne güzel işte demek ki önceki modelin görüntü kalitesi de gayet iyiymiş.

Hocam Reddit'te birçok yabancı kullanıcı IGGGAMESCOM'un yayınladığı oyunlarda malware olduğunu söylüyor. Siz temiz olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…