İddia DLSS 5, RTX 5000 serisinde FPS kaybı yaşatacak

Yer
İzmir
Renodx yapımcısı DLSS 5 resmi sürümünün 5000 serisinde %5 ila %10 arasında bir FPS kaybı olduğunu söyledi. Bu değerler, kendi yapmış olduğu DLSS 5 sürümü ile birebir neredeyse aynı sonuçları vermiş. NVIDIA 5000 serisine özel dediği mimari, 4000 ve 5000 serisi kartlarda aynı FPS kaybı yaşıyor. Bu da demek oluyor ki 4060 ve 5060 ile DLSS 5 performansı hemen hemen aynı olacak demektir.

Kaynak: "renodx" GitHub sayfası ve Discord'unda bulabilirsiniz.
Kaynak

Yoksa FSR DLSS'i geçecek mi (FSR açınca FPS düşüyor)

DLSS aslında Ray Tracing ve Path Tracing için çözüm yoluydu, FPS artırıcıydı. Şimdi tam tersi olacaksa ne anladık bu işten? Çok saçma değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
%10 FPS kaybı iyi bu teknoloji için, test videolarında %60'a kadar bir düşüş söz konusuydu. Zaten henüz ham, şu aşamada adamakıllı bir optimizasyon beklemek yanlış olur.
Ben orandan çok mimari yalanına takıldım. NVIDIA 5000 serine özel olacak dedi. Mimari teknoloji şu anda bütün RTX kartlarda çalıştırıyor. Üstelik adam 3.10.8 sürümünü çıkardı, NVIDIA'dan daha seri bir optimizasyon yapıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
DLSS 5’teki FPS sorunlarının muhtemelen RTX 60 serilerinde tamamen çözüleceğini düşünüyorum. RTX 50’de şu an modlu DLSS 5 kullandım, FPS kaybı oldu ama görüntü kalitesindeki artışa değdi. Daha düşük FPS karşılığında bile çok daha iyi bir görüntü kalitesi elde ediyorsun. Zaten şu an alternatif olarak yeni çıkan DLSS 4.5 var. Kimse pek konuşmadı ama o da muazzam, NVIDIA ikinci nesil Transformer modelini DLSS 4.5 Super Resolution’a getirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…