Çözüldü DNS tam olarak ne ve değiştirilince bir şey olur mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Benkogambit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 262
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Benkogambit

Başarılı
DNS tam olarak ne ve değiştirilince bir şey olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
DNS sunucusu bilgisayarınızda internette herhangi bir siteye girmek istediğiniz zaman o sitenin IP adresini veren sunucudur.

Ülkemizdeki DNS sunucularında bir çok IP adresi yasaklı olduğundan dolayı DNS sunucusuna yaptığınız sorgular genelde boş döner, bu yüzden siteye giremezsiniz. Söz konusu siteye girmek için o sitenin yasaklı olmadığı bir DNS sunucusunu kullanmanız gerekir. Cloudflare veya Google DNS‘te siteler yasaklı olmadığından dolayı DNS adresimizi değiştirdiğimiz zaman yasaklı sitelere normalde girebilmemiz gerekiyor. Fakat ülkemizde bu DNS sunucuları da yasaklanıyor ya da DNS sunucularına giden sorgular da kontrol edilip engellendiğinden dolayı DNS değiştirmek de bazen çözüm olmayabiliyor

Bunu aşmak için de giden paketleri değiştiren GoodbyeDPI gibi yazılımlar kullanmamız gerekiyor
DNS sunucusu bilgisayarınızda internette herhangi bir siteye girmek istediğiniz zaman o sitenin IP adresini veren sunucudur.

Ülkemizdeki DNS sunucularında bir çok IP adresi yasaklı olduğundan dolayı DNS sunucusuna yaptığınız sorgular genelde boş döner, bu yüzden siteye giremezsiniz. Söz konusu siteye girmek için o sitenin yasaklı olmadığı bir DNS sunucusunu kullanmanız gerekir. Cloudflare veya Google DNS‘te siteler yasaklı olmadığından dolayı DNS adresimizi değiştirdiğimiz zaman yasaklı sitelere normalde girebilmemiz gerekiyor. Fakat ülkemizde bu DNS sunucuları da yasaklanıyor ya da DNS sunucularına giden sorgular da kontrol edilip engellendiğinden dolayı DNS değiştirmek de bazen çözüm olmayabiliyor

Bunu aşmak için de giden paketleri değiştiren GoodbyeDPI gibi yazılımlar kullanmamız gerekiyor

Çözüm
Değiştirince çok ufak bir hız farkı olabilir; ama şu an en iyi DNS Cloudflare'in yani 1.1.1.1-1.0.0.1 DNS'idir.
Ben bir fark göremedim. GoodbyeDPI kurduktan sonra Cloudflare'in yani 1.1.1.1-1.0.0.1 DNS de ekledim. İnternet aşırı yavaşladı ve hepsini doğru ayarlarla yaptım, etkisiz geldi. Sürekli dns flush yaptım, yeniden başlattım. Çalışmadı bende discord. Güncelleme ekranı 50 oldu o kadar bekledim. Yeniden deniyor ekranından, güncelleme yaptığı, ilk açılış ekranından bahsediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…