Çözüldü Docker Desktop'da nginx ve PHP kurulumu nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

zenowaren

Becerikli
Merhaba, Fedora 41'e Docker Desktop yükledim. nginx ve PHP kurup web sitemi yerel ağdan kullanacağım fakat mantığını bir türlü çözemedim. PHP ve ngnix imajlarını indiriyorum. Container oluşturuyorum. nginx sunucu çalışıyor ama PHP dosyalarını atacağım varsayılan konumu bulamadım. nginx ve PHP varsayılan config dosyalarını da bulamıyorum. Çalışma mantığı nasıl bu Docker'ın?

İnternetteki rehberleri de anlamadım. Docker Desktop var, Docker Compose var, Docker Engine var.

var/www/html
Burası da olmuyor.

Teşekkürler.

Çözüm
Fedora 41 SELinux yüzünden ne nginx'e ne de Apache'ye düzgün erişilemiyor. Kapatılabilir ama güvenlik sorunu oluşuyor. Yarın Ubuntu kuracağım.

(Podman ve Docker Desktop ile denendi)
Merhaba, Fedora 41'e Docker Desktop yükledim. nginx ve PHP kurup web sitemi yerel ağdan kullanacağım fakat mantığını bir türlü çözemedim. PHP ve ngnix imajlarını indiriyorum. Container oluşturuyorum. nginx sunucu çalışıyor ama PHP dosyalarını atacağım varsayılan konumu bulamadım. nginx ve PHP varsayılan config dosyalarını da bulamıyorum. Çalışma mantığı nasıl bu Docker'ın?

İnternetteki rehberleri de anlamadım. Docker Desktop var, Docker Compose var, Docker Engine var.

var/www/html
Burası da olmuyor.

Teşekkürler.
Bir Docker Compose scripti butun isini cozer.

Bunu inceleyebilirsin, benim scriptim :hehehe:
Derste olmasam sifir yazacagim ama simdilik mecbur buna bakabilirsiniz. Dersten sonra elle de yazarim.

@insanimsi nginx kök klasörü bulamadım ki :) forbidden 403 hatası alıyorum.
/usr/share/nginx/html
Detayda yukarıdaki dizini gösteriyor ama bu şekilde bir dizin yok. ChatGPT bile çıkamadı işin içinden. :(

Fedora 41 SELinux yüzünden ne nginx'e ne de Apache'ye düzgün erişilemiyor. Kapatılabilir ama güvenlik sorunu oluşuyor. Yarın Ubuntu kuracağım.

(Podman ve Docker Desktop ile denendi)

Çözüm

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt