Şunu gördüm ki, haber konuları paylaşılırken kişisel yorumla harmanlanmış, ekstra tırnak içinde "katkılarla" paylaşılabiliyor.
Şu videonun ilgili kısmını izlemenizi isterim, zaman ayarlı:
Haber yaparken ya da konusunu açarken:
Haber konusunu açan kişinin uyması gereken örnek şablon:
Burada önemli olan fark, kişisel yorum ile haberin ana metninin karışmaması. İsterse hitap edilen kesmin hepsi aynı düşünüyor olsun, yine de haberin ana metni yorumsuz ve objektif aktarılmalıdır.
Eskiden ben de bu hatayı yapıyordum ama farkındalık geliştirdikten sonra yapmıyorum.
Örnek doğru haber paylaşımları:
Resim kaynağı: Donanım Haber
bundle.app
Şu videonun ilgili kısmını izlemenizi isterim, zaman ayarlı:
Haber yaparken ya da konusunu açarken:
- Yorum yapılmamalıdır.
- Olduğu gibi aktarılmalıdır.
- Haberci olan kişi, şu forumda konu sahibi, sadece aktarmakla yükümlüdür.
- Burası bir forum, evet ama haber konuları farklıdır.
Haber konusunu açan kişinin uyması gereken örnek şablon:
- Görsel
- Haberin ana metni
- Ayırma çizgisi
- Varsa konu sahibinin kişisel yorumu
Burada önemli olan fark, kişisel yorum ile haberin ana metninin karışmaması. İsterse hitap edilen kesmin hepsi aynı düşünüyor olsun, yine de haberin ana metni yorumsuz ve objektif aktarılmalıdır.
Eskiden ben de bu hatayı yapıyordum ama farkındalık geliştirdikten sonra yapmıyorum.
Örnek doğru haber paylaşımları:
Resim kaynağı: Donanım Haber
- Türkiye'nin milli uçak gemisi MUGEM'in inşası tamamlandığında, Türkiye kendi uçak ge misini üreten 8 ülke arasında yer alacak ve gemi 285 metre uzunluğunda, 72 metre genişliğinde olacak.
- MUGEM, yerli ve milli savaş yönetim sistemleri ile donatılacak ve yüzde 85'in üzerinde yerlilik oranına sahip olacak; gemi, 50 uçak taşıyabilecek kapasitede olacak ve 10.000 deniz mili menzile sahip olacak.
- MUGEM'in tasarımı tamamen Türkiye'ye özgü olacak ve modüler inşa tekniği sayesinde üretim süresi hızlandırılacak...
- Nefs İlmi
- uçak yerli
- Forum: Dünya ve Türkiye Gündemi
Prof. Dr. İlber Ortaylı, Ekol TV’de Candaş Tolga Işık’ın programına katıldı.
Trump’ın Filistinlileri yerinden edecek Gazze planı ile ilgili konuşan Ortaylı, ABD Başkanı’nın bir tüccar ailesinden geldiğini, şımarık bir yaşam sürdüğünü belirterek, “O da geri zekâlı bir arkadaş” dedi.
KAYNAK: Sözcü
Trump’ın Filistinlileri yerinden edecek Gazze planı ile ilgili konuşan Ortaylı, ABD Başkanı’nın bir tüccar ailesinden geldiğini, şımarık bir yaşam sürdüğünü belirterek, “O da geri zekâlı bir arkadaş” dedi.
KAYNAK: Sözcü
- Nefs İlmi
- Baraj projesi yetkililerin inşaat izinlerini almakta zorlanması nedeniyle durma noktasına gelmişti.
- Çek Cumhuriyeti'nin Brdy bölgesinde, 7 yıldır duran bir baraj projesi, bir kunduz kolonisi tarafından iki günde tamamlandı.
- Kunduzlar, baraj inşaatını planlanan noktalarda gerçekleştirerek hükümete 994 bin Sterlin tasarruf sağladı ve ekosistem mühendisleri olarak tanımlandı.
- Kunduzların inşa ettiği barajlar, nadir türler için uygun koşullar yaratırken, sulak alanların çeşitliliğine katkıda bulunuyor.
Çekya'da sekiz kunduz, hükümetin 7 yıllık baraj projesini iki günde bitirdi
Çekya'da sekiz kunduz, hükümetin 7 yıllık baraj projesini iki günde bitirdi
- Nefs İlmi
Aile Yılı Tanıtım Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan:
"Evliliğe ilk adımını atan gençlerimize 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği sunuyoruz.
Yeni evlenecek gençlerimize Aile ve Gençlik Fonu dahilinde verdiğimiz faizsiz kredi desteğini 81 ilimizin tamamında uygulamaya alıyoruz.
Dünyaevine girecek gençlerimiz bu imkandan faydalanmak üzere bugün itibarıyla başvurularını yapabilirler."
Annelere çocuk yardımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Esnek ve uzaktan çalışma modelleriyle kadınların ev ve iş hayatlarını rahatlatacak yeni imkanları hayata...
"Evliliğe ilk adımını atan gençlerimize 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği sunuyoruz.
Yeni evlenecek gençlerimize Aile ve Gençlik Fonu dahilinde verdiğimiz faizsiz kredi desteğini 81 ilimizin tamamında uygulamaya alıyoruz.
Dünyaevine girecek gençlerimiz bu imkandan faydalanmak üzere bugün itibarıyla başvurularını yapabilirler."
Annelere çocuk yardımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Esnek ve uzaktan çalışma modelleriyle kadınların ev ve iş hayatlarını rahatlatacak yeni imkanları hayata...
- Nefs İlmi
- kredi