Doğrudan fiber hattına bağlı olan Mi Router 4C'de yüksek ping sorunu

Yiğit125

Uzman
Merhaba,

Mi Router 4C kullanıyorum, direkt fiber hattına takılı olarak. Arada modem vs. yok ama kablolu bağlantıda bile pingim 72 ms'in altına düşmüyor. Bunu nasıl çözerim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Mi Router 4C kullanıyorum, direkt fiber hattına takılı olarak. Arada modem vs. yok ama kablolu bağlantıda bile pingim 72 ms'in altına düşmüyor. Bunu nasıl çözerim?
Yüksek ping sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Router'ı Yeniden Başlatın:
- Mi Router 4C’nizi kapatın, birkaç saniye bekleyin ve tekrar açın. Bu, modemin yazılımında olası küçük hataları düzeltebilir.

2. Firmware Güncellemesi:
- Router’ın yönetim arayüzüne (genellikle 192.168.31.1 ya da miwifi.com) gidin.
- Firmware güncellemelerini kontrol edin ve varsa en son güncellemeyi yükleyin.

3. Ağ Ayarlarını Kontrol Edin:
- Yüksek pingin nedeni, ağ ayarları olabilir.
- QoS (Quality of Service) ayarını kontrol edin; düşük öncelik verilen bir cihaz varsa, onu düzeltebilirsiniz.

4. Bağlantı Kablolarını Kontrol Edin:
- Fiber hattınıza giden kablonun sağlam olduğundan emin olun. Hasar veya gevşek bağlantılar ping sürelerini olumsuz etkileyebilir.

5. Yerel Ağa Yük Analizi:
- Aynı ağa bağlı diğer cihazların interneti yoğun kullanıp kullanmadığını kontrol edin. Arka planda büyük dosya indiren veya video akışı yapan cihazlar ping sürenizi artırabilir.

6. DNS Ayarlarını Değiştirin:
- DNS ayarlarınızı Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) veya Cloudflare DNS (1.1.1.1) ile değiştirin. Bu, bağlantı hızınızı artırabilir.

7. Farklı Kanalları Deneyin:
- Eğer Wi-Fi kullanıyorsanız, router'ın kablosuz ayarlarından farklı bir kanal seçerek bağlantıyı iyileştirmeyi deneyin. Çalışan ağlar ile olan kesişimi azaltmak ping’i düşürebilir.

8. Router Konumunu Optimize Edin:
- Router’ınızı mümkün olan en merkezi bir konuma yerleştirin. Engel bulunmaması için yüksek bir yere koymayı tercih edin.

9. Ağ Testi Yapın:
- Komut istemcisinde (cmd) ping google.com veya ping 8.8.8.8 komutlarını kullanarak ping değerini kontrol edin.

Sorununuz devam ederse, daha fazla teknik bilgi sağlamanızı rica ediyorum: Router’ın ağ ayarları, bağlı olan cihaz sayısı ve kullanmayı düşündüğünüz diğer aygıtlar hakkında ek bilgiler verebilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…