Merhaba sorum şu: Mesela şimdi "asgari ücrete zam geldi" diyorlar ama enflasyon arttığından dolar yükselecek ve böylece her şey zamlanacak yine fark olmayacak. Ama dolarla maaş alan insan bundan etkilenecek mi? Yani dolarla maaş alan insana enflasyon vurur mu?
Tabii etkileniyoruz. Aldığımız maaş Türkiye'deki koşullara göre zamlanmıyor çünkü.
Dünyanın neredeyse hiçbir ülkesinde yıllık %40-50 zam yapılmaz maaşa. Hal bu olunca benim işverenim de Türkiye'ye göre değil kendi politikasına göre zam yapıyor. Şimdiye kadar aldığım en büyük zam %11'di. Her yılbaşında alım gücüm düşüyor fakat TL ile maaş alan birinin etkilendiği kadar dramatik bir şekilde etkilenmiyorum.
Tabii ki etkileniyoruz. Aldığımız maaş Türkiye'deki koşullara göre zamlanmıyor çünkü.
Dünya'nın neredeyse hiçbir ülkesinde yıllık %40-50 zam yapılmaz maaşa. Hal bu olunca benim işverenim de Türkiye'ye göre değil kendi politikasına göre zam yapıyor. Şimdiye kadar aldığım en büyük zam %11'di. Her yılbaşında alım gücüm düşüyor fakat TL ile maaş alan birinin etkilendiği kadar dramatik bir şekilde etkilenmiyorum.