Dolarla maaş alan insanlar enflasyondan etkileniyor mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan A Train
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 537
Merhaba sorum şu: Mesela şimdi "asgari ücrete zam geldi" diyorlar ama enflasyon arttığından dolar yükselecek ve böylece her şey zamlanacak yine fark olmayacak. Ama dolarla maaş alan insan bundan etkilenecek mi? Yani dolarla maaş alan insana enflasyon vurur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabii etkileniyoruz. Aldığımız maaş Türkiye'deki koşullara göre zamlanmıyor çünkü.

Dünyanın neredeyse hiçbir ülkesinde yıllık %40-50 zam yapılmaz maaşa. Hal bu olunca benim işverenim de Türkiye'ye göre değil kendi politikasına göre zam yapıyor. Şimdiye kadar aldığım en büyük zam %11'di. Her yılbaşında alım gücüm düşüyor fakat TL ile maaş alan birinin etkilendiği kadar dramatik bir şekilde etkilenmiyorum.

Hocam sadece meraktan soruyorum mesleğiniz nedir?

Aldığım para yurt dışına çıkmamı gerektirmiyor çünkü. Kira/ev + kredi gibi büyük masraflar olmayınca bütün para bana kalıyor.

Aldığım para yurt dışına çıkmamı gerektirmiyor çünkü. Kira/ev + kredi gibi büyük masraflar olmayınca bütün para bana kalıyor.

Hmm, anladım hocam. Yurt dışı kültürüne alışmak zordur siz de haklısınız.

Kültürle bir alakası yok. Burda kazanılan birim fazla da o yüzden gitmeyi tercih etmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…