Dolby Atmos'u 2 gün önce indirimli fiyattan aldım ve kesinlikle pişman değilim. Oyun, film ve müzik performansı gayet güzel. Ayrıca arayüz olarak Dolby Atmos daha sade ve basit geldi. DTS'i indirdiğim gibi birkaç dakika sonra silmeyi tercih ettim. Sonuç olarak daha iyisini kullanana kadar benim için en iyisi bu.
Dolby'nin deneme sürümününde keyif aldıysan Dolby ile devam et. Zaten bu tarz programlar 5 dolarlık kulaklığını Sennheiser yapmaz ama kulaklığını verimli bir şekilde kullanmanı sağlar.
Birkaç yıldır Dolby Atmos uzamsal sesi mutlaka her alanda kullanırım.
Kulağım alıştığından mıdır bilmem ama daha önce müzik değil, teneke sesi dinlediğimi anladım.
Birkaç yıldır Dolby Atmos uzamsal sesi mutlaka her alanda kullanırım.
Kulağım alıştığından mıdır bilmem ama daha önce müzik değil, teneke sesi dinlediğimi anladım.
Sadece şunu diyebilirim, normal uzamsal sesin kapalı olmasına göre ciddi fark var ama çok ciddi şekilde şu an şöyle bir ayrım yapabilirim:
Uzamsal Açık > Klasik Stereo > Mono ses.
Stereoda sesler ayrı ama uzamsal açılınca ses kalitesi artıyor ve ciddi manada ses algısı daha iyi hale geliyor. Gelişmiş stereo gibi.
Şu an Faded'da dikkatimi çekti, DTS:X sesleri çok daha boğuk veriyor. Dolby daha net.
Psikolojik mi gerçek mi ayırt edememekle birlikte CS 2'de sesin nereden geldiği çok daha netmiş gibime geliyor.
DTS:X sesleri daha az veriyormuş gibime geldi. Dolby alacağım gibi duruyor görünürde.
Evet ses kalitesini kesinlikle arttırıyor, oyunlarda ciddi manada seslerin geldiği konumlar netleşti. Ama anlamadığım tek şey uzamsal ses hakkında 8D Şarkılar, bunlarda uzamsal ses kapalı olsa da müzik etraftan geliyormuş şeklinde. Mono olmadıkça iki farklı şekilde geldiği bariz. Ama Uzamsalı açınca daha detaylanıyor sesler ve kalite artıyor.
Hala kıyaslıyorum ve bazı şarkılar ve durumlar hariç Dolby önde gibi. Ses daha gür, konum daha net, bazı yerlerde DTS:X daha net sadece. E ikisini alıp sürekli değiş tokuş yapamam görünüş Dolby Atmos alıp yola bakmak.