Rehber Donanım kimliği ile sürücüleri bulma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Donanım Kimliği'ni öğrenmek için video rehber:

Aygıt yöneticisine giriyoruz.

Donanım kimliğini bulmak istediğiniz sürücüyü seçiyorsunuz. Ben Intel(R) Wi-Fi 6 AX 201 160MHz olan aygıtı seçiyorum.

Özellikler'e giriyorsunuz.

Açılan sekmeden de ayrıntılan kısmına geliyorsunuz.

Aygıt açıklaması sekmesinden donanım kimliklerini bulup, kopyala yapıştır yaparak paylaşıyorsunuz.

Intel(R) Wi-Fi 6 AX 201 160MHz aygıtına ait donanım kimlikleri:

Rich (BB code):
PCI\VEN_8086&DEV_51F0&SUBSYS_00748086&REV_01
PCI\VEN_8086&DEV_51F0&SUBSYS_00748086
PCI\VEN_8086&DEV_51F0&CC_028000
PCI\VEN_8086&DEV_51F0&CC_0280

Bu aygıta ait son sürücü: https://downloadmirror.intel.com/788769/WiFi-22.250.1-Driver64-Win10-Win11.zip
Tarih: 8 Ağustos 2023.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu forumun yine ihtiyacı olan bir rehber. Eline sağlık...

Bu konuyla alakasız olacak ama Windows Update'den sürücü yüklemeyin Windows Update eski sürücü yüklüyor tavsiyem üretici firmanın web sitesine giderek indirmek en sağlıklı yöntemdir.

İfadeler: 144
Bu konuyla alakasız olacak ama Windows Update'den sürücü yüklemeyin Windows Update eski sürücü yüklüyor tavsiyem üretici firmanın web sitesine giderek indirmek en sağlıklı yöntemdir.
Kesinlikle. Dün Update 341.74 sürüm numaralı NVIDIA sürücüsünü indirmiş. Ben de kartımın son desteklediği sürüm olan 342.01'e güncelledim elle.

Windows Update abartıldığı kadar kötü bir şey değil. İlk Update ile yüklediği sürücüler eski olsa da belli başlı sürücüler (senin kuracağın [ekran kartı,chipset]) harici güzel idare ediyor. Bilgisayarımdaki tüm sürücüleri kontrol ettim, nerdeyse hepsi güncel. Sadece Update ile.

Intel UHD Graphics ekran kartımın resmi web siteden en son sürümü yükledikten sonra ise Windows Update'den Windows güncelleştirmelerini denetle butonuna bastığımda eski bir driver yüklüyor size göre eski driver sıkıntı çıkartmasa da Windows Update eski driver sürümünü yükledikten sonra ise bilgisayarım VIDEO_TDR_FAILURE kod adına bezner mavi ekran hatası alıyorum sırf şu eski driver sürümünü yükledi diye.

Onu belirttim zaten. Ekran kartı sürücünü sen güncelleyeceksin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…