Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba,

Son birkaç gündür Doom oynamak istedim, fakat gel gelelim eski Doom oyunlarını Windows 11 işletim sistemlerinde açamıyorum. Farklı yerlerde araştırdım ama çözüme kavuşamadım, aklımda tek çare burası geldi belki bilmediğim bir yöntem vardır diye düşündüm. İlk başta açar gibi oldu sevindim ama sonra bu hatayı verdi. Ne yapmalıyım?

Ekran Alıntısı.webp

Çözüm
"C:\Users\(kullanıcı ismin)\saved Games\id Software\DOOM 3 BFG\base klasorune gelip "D3bfgconfig.CFG" dosyasını not defteri ile açıp verdiğim yazıdaki ayarları ilgili ayarlarla değiştirin.
Set r_windowheight "1080"
Set r_windowwidth "1920"
Set r_windowy "103"
Set r_windowx "297"
Set r_customheight "720"
Set r_customwidth "1280"
Set r_fullscreen "0"
Set r_vidmode "0"
Tam bilmiyorum ama bu hata genelde Windows 11'in güncel sürücülerle eski OpenGL kütüphanesini düzgün eşleştirememesinden kaynaklanıyor. Oyunun kurulu olduğu klasöre girip ana .exe dosyasına sağ tıkladıktan sonra özellikler kısmından uyumluluk sekmesine gelerek tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırakmayı deneyebilirsin. Eğer o da yemezse internetten güncel bir opengl32.dll dosyası bulup oyunun ana dizinine kopyalamak genelde çözebilir.

"C:\Users\(kullanıcı ismin)\saved Games\id Software\DOOM 3 BFG\base klasorune gelip "D3bfgconfig.CFG" dosyasını not defteri ile açıp verdiğim yazıdaki ayarları ilgili ayarlarla değiştirin.
Set r_windowwidth "1920"
Set r_windowy "103"
Set r_windowx "297"
Set r_customheight "720"
Set r_customwidth "1280"
Set r_fullscreen "0"
Set r_vidmode "0"

Çözüm
Set r_windowwidth "1920"
Set r_windowy "103"
Set r_windowx "297"
Set r_customheight "720"
Set r_customwidth "1280"
Set r_fullscreen "0"
Set r_vidmode "0"

Böyle bir klasör gözükmüyor dediğiniz gibi yaptım ama dosyayı bulamadım. saved Games'in içi boş gözüküyor.

Tamamdır şimdi gördüm, gözümden kaçmış. Şimdi oyunu açtı teşekkürler. @eternatus

Tam bilmiyorum ama bu hata genelde Windows 11'in güncel sürücülerle eski OpenGL kütüphanesini düzgün eşleştirememesinden kaynaklanıyor. Oyunun kurulu olduğu klasöre girip ana .exe dosyasına sağ tıkladıktan sonra özellikler kısmından uyumluluk sekmesine gelerek tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırakmayı deneyebilirsin. Eğer o da yemezse internetten güncel bir opengl32.dll dosyası bulup oyunun ana dizinine kopyalamak genelde çözebilir.

İşe yaramadı maalesef.