"DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" mavi ekran hatası

Beyfendi Kedi

Becerikli
Arkadaşlar rastgele zamanlarda genellikle thorium tarayıcısında mavi ekran hatası alıyorum tam olarak ne sebep oluyor bu hataya?

Sistem:
  • RAM: 8x2 16 GB Kingston Fury 3200MHz.
  • SSD veya HDD modeli: 1TB SSD -240GB M.2 SSD- 1TB HDD.
  • Ekran kartı: RTX 3060.
  • Anakart: Gigabyte B450M S2H.
  • İşlemci: R5 5600.
Minidump rapor linki: 010925-5187-01.rar

Merhaba. Bilgisayarınızda UltraISO yüklü ise kullanmıyorsanız kaldırın. Ayrıca aşağıdaki rehberi de önce sfc, ardından DISM olanı uygulayın. İlk komut (sfc) bitince cmd penceresinin SS atar mısınız?

Ultra ISO'yu kaldırdım dademin onunla alakalı olma ihtimali daha yüksektir değil mi hocam?
Bu alttaki komutlardan sadece chkdsk uygulasam olur mu hocam diğer komutlar Windows'un modlu bir Windows olduğu için yapılı ayarları bozma ihtimali bulunuyor bu yüzden kararsız kaldım.

Windows'da hata olduğu aşikar. Ultra ISO hatalı modüllerden biriydi sadece. Bir süre kullanın, yine mavi ekran alırsanız modlu Windows sürümünüzden dolayı uyuşmazlık oluyor.

Tüm minidump dosyaların sorunlu, hiçbiri incelenemez durumda. Aslında tam incelenemez durumda değiller, yığıtları duruyor ve bundan mütevellit yığıtlarda konumlanan 3.taraf bir sürücü varsa bunun tespiti yapılabilir lakin ilgili iş parçacığı tamamen corrupt durumda.

Yaşadığın sembol hatasının 3 sebebi olabilir:

1. Ya dosyaların sıkıştırılmasında bir hata var
  2. Ya sembol sunucunda hata var.
  3. Ya da sistemindeki ntoskrnl görüntüsünde bir sıkıntı çıkıyor.

Rich (BB code):
EXCEPTION_CODE_STR:  2E9F5341

EXCEPTION_STR:  WRONG_SYMBOLS

PROCESS_NAME:  ntoskrnl.wrong.symbols.exe

IMAGE_NAME:  ntoskrnl.wrong.symbols.exe

MODULE_NAME: nt_wrong_symbols

SYMBOL_NAME:  nt_wrong_symbols!2E9F53411046000

FAILURE_BUCKET_ID:  WRONG_SYMBOLS_X64_19041.1.amd64fre.vb_release.191206-1406_TIMESTAMP_941015-035753_2E9F5341_nt_wrong_symbols!2E9F53411046000

OS_VERSION:  10.0.19041.1
Şu ve Şu konulardan yardım alabilirsin, en azından bir deneme ve bir fikir sunabilirim sana bu hatayla ilgili diye düşünüyorum.

Mavi ekran hatalarında normal durumlarda modlu Windows görüntüsü için herhangi bir destek sunulmaz çünkü bunun en iyi incelenebileceği ve incelenmesi gereken alan Windows'un default sürümü olmalıdır. Bundan dolayı her şey yorumsuz kalacaktır.

2 ve 3.ihtimallerin sebebi Modlu Windows'un kendisi olabilir ama ilki için bu dosyaları WinDbg üzerinden çalıştırdığında bozuk sembol hatası ile karşılaşmadığını doğrulaman lazım. Yapabilir misin?

Ve en sonunda, destek olabilmemiz için bu mavi ekran hatalarını sık yaşıyorsan öncelikle normal bir Windows sürümüne geçmeni öneririm.

Hocam çok teşekkür ederim detaylı analiziniz için.
  1. Dosya sıkıştırma hataları RAM'lerden kaynaklı olabiliyormuş sanıırm ben yüksek boyutlu dosyaları RAR'dan çıkarırken dosyalar sağlam olmasına rağmen arşivdeki dosyaların bozuk olduğu uyarıları alıyorum.
  2. Acaba bende Windows Update kapalı Microsoft Store falan çalışmıyor bu sebeple Microsoft sunucularıyla bağlantı kuramadığı için semboller yüklenmiyor olabilir mi?
  3. BlueScreenView uygulamasında hata olarak ntoskrnl adında 3 .sys dosyası hatalı gözüküyordu: Dxgmm2.sys-nvlddmkm.sys-watchdog.sys Hata adı: VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR. 0x000000a bug check kodu vardı.
Ben de ekran kartı ile alakalı System servisleri olduğu için DDU ile silip tekrar yükledim ve 15-20 saattir hata almadım ancak tekrar geri gelecektir muhtemelen. Windows'u önceden olduğu gibi kendim modlamam gerekecek.

Aşağıdaki programı indirip masaüstüne gelen klasörü bir bulut aracılığı ile paylaşır mısın? En azından kendim yazdığım için programın sıkıştırma yapmadan izin oluşturarak dosyaları aldığını söyleyebilirim.

Bu arada evet, Ekran kartı sürücün güncel olmadığı için birkaç hata olduğunu fark ettim ben de ama en azından bunu çözeceksek kökten çözmekten ilerlemek daha mantıklı geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…