DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER Mavi Ekran Hatası

2FAN

Becerikli
  • Anakart: MSI MEG Z790 ACE Max
  • İşlemci: Intel i9-14900K
  • Ekran Kartı: MSI RTX 4090 Gaming X Trio 24G
  • İşletim Sistemi: Windows 11

Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir mavi ekran hatası almıyordum ancak bugün yeniden başladı ve artık yoruldum. Güncel bios, driver, windows her şey olması gerektiği gibi diyebilirim. DDU ile ekran kartını kaç kere kaldırıp yeniden kurdum hatırlamıyorum. Defalarca format attım ama yinede çözüm olmadı. Disk için test yaptım herhangi bir sorun görünmüyor. @Recep Baltaş hocam sizde bir yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkürler.

Bütün hatalar ekran kartına işaret ediyor. Sürücü sorunu mu yoksa donanımsal bir sorun mu onu anlayamadım.

Donanımsal olabileceğine pek ihtimal veremiyorum açıkçası çünkü genelde ekran kartında donanımsal arıza olduğunda 0x116 VIDEO_TDR_FAILURE hatası veriyor.

Yanlış yapılandırılmış BIOS ayarı veya BIOS sürümünden olabileceğini düşünüyorum.

Bir ihtimal de RAM olabilir ama çok düşük bir ihtimal veriyorum buna. Memtest86 yaptın mı?

Bende ekran kartından şüpheleniyorum. Ancak yazılımsal açıdan her şeyi denediğim için aklıma bir şey gelmiyor. BIOS sürümü ile alakalı olma ihtimali de var kasım ayından bu yana yeni BIOS güncellemesi de göndermiyorlar. RAM'leri test etmiştim bir problem yoktu. Emin olmak adına XMP dahi kapattım ona rağmen değişen bir şey olmadı.

Memtest yaptım herhangi bir sorun çıkmadı. Şöyle bir şey sormak istiyorum DDU ile driver kaldırınca bilgisayar açıldığında otomatik kendi kendine Nvidia Driver yüklüyor. Daha sonra ben güncel driver versiyonunu yüklüyorum. Bunu engellemek gerekir mi veya bu bir problem mi?

Son düzenleme:
Sürekli BIOS güncellemesi göndermek zorunda değiller. XMP açık yaptığında sorun yoksa yoktur.
Windows'un Windows Update veritabanında WHQL ibareli en stabil sürücüler bulunur. Veritabanı zamanla güncellenir. O bir sorun değil ama onu tek bir şekilde aşabilirsin.

NVIDIA'nın en güncel sürücüsünü indirirsin, güvenli modda DDU ile sildikten sonra interneti kesersin, indirdiğin en güncel sürücüyü yüklersin.

İmkân varsa sendeki ekran kartını başka sistemde test et istersen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…