Shawinnz

Uzman
Yer
Gudermes, Chechnya
Fedora'yı çok kullanmayacağımı varsayarak biraz az alan vermiştim. Ama şu an Fedora'yı Windows'tan daha çok kullanıyorum. 98 GB Fedora'ya yeterli mi? Şu an 26 GB kullanıyorum. Oyunları Windows'tan oynuyorum, genel olarak Fedora kullanıyorum. İleride bu alan bana yetmezse Windows'tan Fedora'ya alan verebilir miyim ve bu riskli bir işlem mi? Biraz araştırdım sanırım Btrfs dosya sistemini kullandığı için direkt alanı üstüne ekleyebiliyormuşuz ya da kurulum flash belleğiyle kaydırma yaparak ekleyebiliyormuşuz. Bu daha riskliymiş sanırım, hangisini önerirsiniz?

❯ Lsblk
NAME MAJ: MIN RM SIZE RO TYPE MOUNTPOINTS
Zram0 251:0 0 8G 0 disk [SWAP]
NVME0N1 259:0 0 465, 8G 0 disk
├─Nvme0n1p1 259:1 0 100M 0 part /boot/efi
├─Nvme0n1p2 259:2 0 16M 0 part
├─Nvme0n1P3 259:3 0 365G 0 part /run/media/yusuf/Windows
├─Nvme0n1P4 259:4 0 704M 0 part
├─Nvme0n1p5 259:5 0 2G 0 part /boot
└─Nvme0n1p6 259:6 0 98G 0 part /home

Fedora'yı çok kullanmayacağımı varsayarak biraz az alan vermiştim. Ama şu an Fedora'yı Windows'tan daha çok kullanıyorum. 98 GB Fedora'ya yeterli mi? Şu an 26 GB kullanıyorum. Oyunları Windows'tan oynuyorum, genel olarak Fedora kullanıyorum. İleride bu alan bana yetmezse Windows'tan Fedora'ya alan verebilir miyim ve bu riskli bir işlem mi? Biraz araştırdım sanırım Btrfs dosya sistemini kullandığı için direkt alanı üstüne ekleyebiliyormuşuz ya da kurulum flash belleğiyle kaydırma yaparak ekleyebiliyormuşuz. Bu daha riskliymiş sanırım, hangisini önerirsiniz?

❯ Lsblk
NAME MAJ: MIN RM SIZE RO TYPE MOUNTPOINTS
Zram0 251:0 0 8G 0 disk [SWAP]
NVME0N1 259:0 0 465, 8G 0 disk
├─Nvme0n1p1 259:1 0 100M 0 part /boot/efi
├─Nvme0n1p2 259:2 0 16M 0 part
├─Nvme0n1P3 259:3 0 365G 0 part /run/media/yusuf/Windows
├─Nvme0n1P4 259:4 0 704M 0 part
├─Nvme0n1p5 259:5 0 2G 0 part /boot
└─Nvme0n1p6 259:6 0 98G 0 part /home
Hocam temelli olarak Fedora'ya geçseniz? 1 SSD'ye 2 OS bazen sistemde kararsızlığa neden olabiliyor. Şahsen Dual için en sağlıklısı ayrı bir SSD almak.

Hocam temelli olarak Fedora'ya geçseniz? 1 SSD'ye 2 OS bazen sistemde kararsızlığa neden olabiliyor. Şahsen Dual için en sağlıklısı ayrı bir SSD almak.

Aslında bunu da düşünüyorum ama bir yandan Windows lazım olur mu diye de düşünüyorum. Peki temelli Fedora'ya nasıl geçebilirim tekrar USB yazdırmam gerekecek mi?

Aslında bunu da düşünüyorum ama bir yandan Windows lazım olur mu diye de düşünüyorum. Peki temelli Fedora'ya nasıl geçebilirim tekrar USB yazdırmam gerekecek mi?
Hocam endüstri standartında uygulama kullanmıyorsanız, EAC veya Vanguard AC yazılımları ile çakışan bir oyununuz yoksa yapıştırın.
W'yi silerseniz diğer disk kısmı ne olur bilemiyorum ancak temiz kurulum her zaman için daha iyidir.

W kullanmak zorunda olmasam, W'yi cidden seçmem ancak zorundayım.

Microsoft Word, Excel ve PP'yi kullanıyorum. Adobe uygulamaları da cabası.

Hocam endüstri standartında uygulama kullanmıyorsanız, EAC veya Vanguard AC yazılımları ile çakışan bir oyununuz yoksa yapıştırın.
W'yi silerseniz diğer disk kısmı ne olur bilemiyorum ancak temiz kurulum her zaman için daha iyidir.

W kullanmak zorunda olmasam, W'yi cidden seçmem ancak zorundayım.

Microsoft Word, Excel ve Pp'yi kullanıyorum. Adobe uygulamaları da cabası.

Hocam açıkçası Riot oyunları için Windows'u tutuyordum ama NVIDIA driverları Secure Boot açıkken sıkıntı çıkardığı için yine oynayamıyorum. Onun dışında beni Windows'a bağlayan başka bir şey yok. Fedora'ya tamamen geçmek isterim ama dosya aktarma, özelleştirmeler, sürücülerle vb. bayağı uğraştığım için en baştan temiz kurulum yapmak istemem, zaten pek vaktimde yok maalesef. Windows'u sildikten sonra boşta kalan o alanı direkt Fedora'ya ekleyemez miyim?