Basitçe ayrı disklere Windows ve Fedora kurdum. Ve Fedora diskime Flatpak Steam indirdim. Sonra test etmek için gidip TF2 indirdim ve bırazcık oynadım.
Kısacası: Bazı oyunları Windows'tan (Örnek: GTA 5, BF2042). Uyumlu oyunları Fedora üzerinden oynamak sorun yaratır mı? Hesabım banlanır mı?
Şöyle örnek vereyim, arkadaşım Arch Linux'ta GTA 5'i "BattlEye" hile koruma sistemi olmasına rağmen oynayabiliyor. Zaten Linux'ta Proton ile bir oyun kurduğunda, o oyunun hile koruması ve kendi Launcher'ı Proton'un kendisi ile sorunsuz çalışıyor.
Mesela GTA 5'in kendi Launcher'ı Rockstar Launcher ve FC 25'in ise EA App. (iki oyunu da arkadaşım Arch Linux ile oynuyor.
Hiçbir şey olmaz hocam. Steam'i Linux'ta kullanmak sorun olsaydı Steam Deck'ler SteamOS ile değil, Windows ile gelirdi veya Steam bu konu hakkında açıklama yapardı, ki yapmadılar zaten böyle bir açıklama.
Araştırmalarıma göre ayrı bir PC olarak algılıyormuş Linux'u. Ve başka PC'lerede de girebiliyormuşuz hesabımıza. Yani ban yememek lazım. Ama ben gene de korkuyorum.