Dünyanın gözü Milli atıcımız Yusuf Dikeç'in üzerinde

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 8372
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 651
  • Etiketler Etiketler
    milli

Adam karizma zaten de ben olimpiyatlardaki ekipmanları yanlış buluyorum.

Adam karizma zaten de ben olimpiyatlardaki ekipmanları yanlış buluyorum.

• Atış ayakkabısı: Bileği kapatmayacak ve sarmayacak şekilde herhangi düztaban ayakkabı olabilir, bu spor için özel üretilen atış ayakkabıları da piyasada mevcuttur.
  • Atış gözlüğü: Her yıl değişen kurallarla birlikte farklı yapılarda mevcuttur. Baş pozisyonunuzu sabitleme ve kullanılmayan gözü kapama açısından faydalı olabilir ama kullanma zorunluluğu yoktur.
  • Atış şapkası: Kasket uzunluğu ve genişliği ISSF kurallarına uymak şartıyla kullanılabilir. Genel olarak yarış anında fazla ışıktan etkilenen sporcular kullanmaktadır.
  • Saçma (diabolos): Spor silahları için özel imal edilmiş 4.5 mm ya da .177 kalibre saçmalar olmalıdır. Farklı kalite ve ağırlıklarda mevcuttur. Antrenman ve maç gibi farklı çeşitleri bulunmaktadır.
  • Göz kapama kartı: Atış gözlüğü bulunmayan, aynı zamanda çift göz ile atış yapamayan sporcular için maksimum 3 cm genişliğinde olacak şekilde sporcu tarafından ufak bir kâğıt-karton parçasından kesilerek yapılan göz kartlarıdır. Atış esnasında kullanılmayan gözün üstüne yapıştırılır ya da bir bandana vasıtası ile alına tutturulur.

Bunlar var mış. Wiki amca öyle diyor. Ayrıca 11 çeşit silah kullanabiliyormuş 10 metre için.

@8372 biliyorum bana natural daha olması gereken gibi geliyor öznel bir yaklaşım.

@8372 biliyorum bana natural daha olması gereken gibi geliyor öznel bir yaklaşım.

Yahu o kadar ekipman tabi ki saçma. Mis gibi attı işte komutanım. Biz bile eğitimlerde sadece kulaklık takardık ki 4-5 kişi aynı anda attığımız için kulaklarımız zarar görmesin diye. O kadar yani. Bir de bunlar bilye gibi bir şey atıyor...

Ülkemize bir madalya getirdi ve birinciden bile daha fazla konuşularak uluslararası olarak trend oldu. Altın madalya alamamasına üzülmek yerine yaptığı şeylere sevinebilirsiniz.

Olaylar asıl Türkiye'ye gelip normal hayatına geçiş yaptığında olacak.

Ülkemiz ne kadar geri olsa da spor işini yapıyoruz. Sporda geri değiliz. En azından bu gurur verici.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…