Koneko Toujou
Üstün
Aşağıdaki videoda görüntü 800x600 şeklinde kaydediliyor ama kalite olarak çok iyi gözüküyor. Bunu nasıl bir ayarla yapıyor olabilir? Ben 1366x768 kayıt aldığımda çamur gibi gözüküyor.
OBS üzerinden kayıt yapıyorsanız bitrate artırabilirsiniz.
NVIDIA 40k veya AMD 7000 serisi ve üstü kartı varsa AV1 codec kullanıyor olabilir. NVIDIA uygulamasında direkt video kaydını AV1 ile alabiliyorsunuz. OBS'in de AV1 desteği olması lazım. Yine kartın desteklemesi gerekiyor diye biliyorum. Ayrıca videoya biraz efekt atmış gibi de duruyor. ReShade tarzı bir şeyi videoya uygulanıyorsa kenar yumuşatma, renk canlılığı farklı olabilir. Bu konularda bilgim yok.
OBS'den yüksek bitrate ve 1440p çözünürlükte kayıt alınıp yüklenmiş. Dolayısıyla YouTube'un saçma sapan kodekleriyle görüntünün içinden geçmesine izin vermemiş ve bitrate yüksek kalmış. Bundan dolayı kaliteli gözüküyor, 800x600 zaten böyle bir çözünürlük. Görüntünün çöp olma sebebi bitrate genel olarak.
İşlemciye yük binmesi için x264 seçmeniz gerekmekte.Eki Görüntüle 140494
Bunlardan hangisini seçmem en mantıklısı? Gpumda video kayıt özelliği yok. Bu yüzden işlemciye yük bindirip kayıt alıyorum. Bitrate i de 12000'e ayarladım.
AV1 daha iyi kalite sağlıyor. Aynı bitrate yayın, video kaydını daha net gösteriyor. Ama tabii hem AV1 kaydı alanların cihazı iyi olmalı hem de izleyenlerin. Bu yüzden mesela Twitch gibi platformlar AV1 geçiş yapamıyor. Nvidia pazarlarken Twitch'i de kullanmıştı. Ama sonrasında piyasadaki donanımları inceleyince bunu ertelemek zorunda kaldılar. Akıllı telefonlar veya bilgisayar kullanıcıların büyük bir çoğunluğu bu AV1 videoları kaldırabilecek donanıma sahip değiller. YT bile bunun için ayarı kullanıcıya bırakıyor.Yok Steam'in kendi ekran kayıt özelliğini kullanıyorum. Gpumda kayıt özelliği yok.
O codec versiyonunda mı çözünürlük değişse de kalite değişmiyor? Ekran kartımda kayıt özelliği yok işlemci üzerinden kayıt alıyorum da bunu yapabilmemin bir yolu var mıdır?