Düşük puana göre üniversite bölüm önerisi

AhmetBurak

Uzman
Selam dostlar, sınav kötü geçti. Tahminim 250-280 arası bir şey bekliyorum. Buna göre bölüm önerir misiniz aklımda hiçbir bölüm yok. Önerecek bir ablam veya abim de yok sizler varsınız tek. Teşekkürler şimdiden.

Türkiye'deki en iyi üniversiteler bile üniversite değil. Ben olsam en iyisini geçin orta halli veya kötü olanına hiç gitmezdim, bir işe yaramayacak sonuçta. Diploma tuvalet kağıdıyla eş değer olduktan sonra dandik bir eğitim neye yarar? Müfredatlar bile saçma. Bir inceleyince ortaya çıkıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye'deki en iyi üniversiteler bile üniversite değil. Ben olsam en iyisini geçin orta halli veya kötü olanına hiç gitmezdim, bir işe yaramayacak sonuçta. Diploma tuvalet kağıdıyla eş değer olduktan sonra dandik bir eğitim neye yarar? Müfredatlar bile saçma. Bir inceleyince ortaya çıkıyor.
Diploma olmadan maksimum amele olursun, ne olursa olsun diploma şart.

Aklınızda bir hedef olmadan üniversite okumak mı? Lise mi bu? Keyif veya diploma için üniversite okuyup vaktinizi boşa harcamak yerine sınava bir daha girmenizi öneririm. Onun dışında, ancak açıktan ilginizi çeken bir bölüme ya da ülkenin unutulmuş bir köşesindeki bir bölüme falan bakabilirsiniz.

O sırada ülkenin kalburüstü üniversitelerinde dahi(İTÜ, ODTÜ, Bilkent seviyesinden düşük) okullardan mezun olan mühendislerin bile biraz uğraşarak ve tecrübe kazanınca yurtdışında kolaylıkla iş bulabildiği, %100 burslu ve üstüne maaşlı yüksek lisans ve doktora pozisyonlarına başvurabildiği, hayatını kurtarabildiği gerçeği.

Başlığı açan arkadaşın puanıyla yapılacak en iyi şey yazılabiliyorsa 2 yıllık sağlık, teknikerlik vb. bölümleri yazmak.

Lise mezunu adamı zor işçi yapıyorlar, üniversite diploması bir cacığa yarıyor en azından.
Tamamen saçma ülke koşulları ile alakalı bir durum. Kasiyerin gidip de ilahiyat uzmanı olması gerekmiyor ama elemelerde dikkate alınıyor. Girilecek iş ile tamamen alakasız, düşük ortalamalı bir diploma ile muhtemelen asgari ücret civarında bir maaş alınır. Ömür boyu bunun için uğraşmak yerine 1 sene daha sabredebilir. Diğer yandan da kendi işini kurmak gibi alternatifleri de var.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt