Düşük sistem için Android emülatörü önerisi

11100

Becerikli
Merhaba. Az önce Nox kurup açmaya çalıştım ama açarken sanallaştırma ile ilgili hata veriyor. Hata sonucunda disable Hyper-V'ya da hayır seçenekleri çıkıyor. Hayır'ı seçince Nox'u kapatıyor, disable Hyper-V seçince yükleme barı geliyor. Yüzde yüz olunca sistemi yeniden başlat diyor başlatıyorum ama yine aynı hata.

Görev Yöneticisi'nden baktım sanallaştırma açık diyor. Önerebileceğiniz başka Android emülatör var mı güvenilir ve kaliteli? Arkadaşımla oynamak için CoD M indirmeyi düşünüyoruz. Ayrıca ben APK olarak birkaç farklı uygulama indirmeyi düşünüyorum.

Sistemim:
  • i5-12450H işlemci
  • Intel UHD Graphics ekran kartı
  • 8 GB LPDDR5 4800 MHz RAM
  • 512 GB Micron SSD

Açıkcası bilgisayar tarafındakilerin hepsi birbirine yakın deneyimler sunuyor. O sistemle rahat bir şekilde emülatör çalıştırıp, üstüne oyun oynayacağınızı sanmıyorum.

Ben genelde MEmu kullanıyordum ve en akıcı çalışanı oydu. Nox'un da genelde ana omurga(yani MEmu temelleri diye hatırlıyorum) olduğunu ve MEmu'dan daha hafif olduğunu söylüyorlardı. Tabii şu an nasıldır bilmiyorum. Bunlar reklama abanmak dışında çok da uygulama geliştirmiyorlar. Aynı uTorrent ve türevleri gibi reklam odaklı dandik uygulamalar. Oyunlar için sunulan Tencent emülatörü de dahil.

Tabii bu değerler değişmiş olabilir. Bağlantıda da Bluestacks alternatifi olarak Nox ve MEmu kullanan ve öneren sayısı fazla. Oyuna özel Gameloop falan çok basit kalıyor ve yanlışım yoksa genel android deneyiminde bazı engellemeleri vardı.

Bana soracak olursanız o sisteme Windows 11'de ağır kalıyor. Yerinizde olsam Linux yükleyip bağlantıdaki emülatörü denerim. Sistem genel olarak rahatlayacaktır. Tabii her oyunu destekler mi bilemiyorum. Ama emülatör üzerinden olacağından oynatır gibi geliyor.

11 ağır kalmaz sadece RAM 8 GB olduğu için emulatörlerde düşük performans vermesi çok olası.

Zaten stabilite konusunda kötünün iyisi diyebiliriz, çünkü hiçbir emulatör %100 stabil çalışıp performans veremez.

Bluestacks X deneyebilirsin orada CODM var mı bilmiyorum ama. En iyisi istisnasız BlueStacks.

Yanıtlarınız için çok teşekkürler RAM 8 GB ve maalesef yükseltilemiyor. Büyük ihtimal BlueStacks deneyeceğim.

Bluestacks'in Lite modu da olablir. Dusuk RAM icin yeterli performansi saglayabiliyor.

Oyun için mi? Oyun için değilse Android Studio’da güzel oluyor. Ben sizinkinden bir tık düşük kullanıyorum Android Studio rahat kaldırıyor.

Ama RAM sıkıntı. Bluestacks çok kastırıyordu en son.

MSI app player diye emülatör vardı. 4 GB RAM İntel HD Family gibi çöp sistemimde açıyordu ama işlemcime yük bindirip ısıttığı için silmiştim. Siz deneyip görün hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…