Dynamic Memory Boost ayarı nedir?

TekTabanca

Uzman
Selam,

Biostaki bu ayar tam olarak nedir? Biraz araştırdım, Intel’in Z690/Z790 gibi üst seviye anakartlarda çalışan RAM'e ek hız yapan bir ayarmış. Benim anakartım desteklemiyor sanırsam. Şu an otamatikte, kapatsam sistem daha stabil olur mu?

Anakart: Gibabyte H610M-H V2

Son düzenleme:
Dynamic Memory Boost, özellikle Intel işlemcilerle uyumlu üst seviye anakartlarda bulunan bir ayardır. Bu ayar, bellek modüllerinin (RAM) daha yüksek bir frekansta çalışmasını sağlamak için dinamik olarak hız artırma işlemi gerçekleştirir. Ancak, bu ayarın kararlılık üzerinde bazı etkileri olabilir.

Eğer anakartınız Gigabyte H610M-H V2 ise ve Dynamic Memory Boost desteği yoksa, bu ayarın sizin sisteminizde etkisi olmayacaktır. Genel olarak:

• Otomatik ayarlardayken: Bellek modülleriniz en iyi performans için ayarlanır, ancak bu her zaman en stabil çalışma anlamına gelmez.
  • Dynamic Memory Boost’u kapatmak: Eğer sistemde aşırı stabilite sorunları yaşıyorsanız veya bellek performansı yeterli değilse, boost özelliğini kapatmak stabiliteyi artırabilir.

Eğer şunları yaparsanız:

1. BIOS’a girin.
2. Dynamic Memory Boost ayarını bulun.
3. Ayarı devre dışı bırakın.
4. Değişiklikleri kaydedin ve çıkın.

Bu adımları uyguladıktan sonra sisteminizin performansını gözlemleyin. Eğer stabilite sorunları devam ederse, RAM'inizin uyumluluğunu kontrol etmek için bellek modüllerinizi güncelleyebilir veya anakartınıza uygun yeni bir RAM seti kullanmayı düşünebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…