E.C.A marka kombideki Eco modu kullanılmalı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ornitorenk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 277
  • Etiketler Etiketler
    hakkında

ornitorenk

Uzman
E.C.A. marka kombim ve oda sıcaklığını ayarlayabilen bir termostatım var. Kombide Eco ve Comfort olmak üzere iki mod bulunuyor. Şu aralar Eco modunu kullanıyorum fakat bir sorunla karşılaştım.

Oda sıcaklığını 21°C’ye ayarladığımda, peteklerin ısısını kesiyor gibi görünüyor ve petekler sadece ılık, neredeyse soğuk hâle geliyor. Termostatta evin sıcaklığı hâlâ 21°C gösteriliyor fakat petekler soğuk kalıyor. Bu durum evin tekrar soğumasına yol açabilir mi diye merak ediyorum.

Bunu fark edince termostatı 21,5°C’ye çıkardım, bu sefer petekler daha fazla ısındı. Eco modunu yanlış mı kullanıyorum yoksa kombi bu şekilde mi çalışıyor anlamadım. Petekler arada soğuk kaldığında oda sürekli aç-kapa döngüsüne mi girecek?

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi akşamlar.

Bu aslında kombinin ve termostatın normal çalışma mantığı. Termostat oda sıcaklığını 21°C’ye ayarladığında, ölçtüğü değer bu seviyeye geldiği anda kombiye “ısıtmayı kes” sinyali gönderir. Yani peteklerin ılık veya soğuk hissettirilmesi normal, çünkü kombi duruyor.

Eco modda kombi daha tasarruflu çalıştığı için suyu çok yüksek sıcaklıklarda tutmaz, dolayısıyla petekler de çabuk soğur. Comfort modda ise kombi suyu daha sıcak tutar, petekler daha uzun süre sıcak kalır.

Sen 21,5°C yaptığında kombi tekrar devreye giriyor çünkü termostat o değeri yakalayana kadar ısıtmayı sürdürüyor. Bu durum “aç-kapa döngüsü” gibi görünse de termostatın işi zaten bu; sık sık devreye girmiyorsa sorun yok.

Evin ısısı sabit kalıyorsa ve rahatsız edici dalgalanmalar olmuyorsa Eco modda devam etmen gayet mantıklı. Eğer oda çabuk soğuyorsa veya konfor açısından rahatsız edici oluyorsa Comfort moduna geçebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…