E devlet hesabım giriş kodunu eski telefona gönderiyor

EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
Merhaba, e-Devlet hesabımda çift faktörlü doğrulama gibi bir ayar açıktı. Bu ayar açık olduğu zaman hesaba girmeye çalışınca mobil e-Devlet uygulamasına onay bildirimi geliyor ve hesaba öyle girebiliyorum. Ancak e-Devlet uygulaması olan telefonumu artık kullanmıyorum ve o telefonu sıfırladım. Şu an hiçbir şekilde hesaba giremiyorum. Hesaba girmenin tek yolu telefondan o kodu onaylamak; ancak böyle bir şey mümkün değil gibi duruyor. Telefondan ve bilgisayardan denedim, olmadı. Başka bir yöntem dene gibi bir seçenekte olmadığı için şu an hesabıma giremiyorum. Ne yapmam lazım?

E-devlet hesabınıza erişim sağlamak için eski telefonunuza bağlı olan çift faktörlü doğrulamayı devre dışı bırakmanız veya yeni bir mobil cihazla bağlamanız gerekecek. Aşağıdaki adımları izleyin:

1. E-Devlet Giriş Sayfasına Gidin:
- Bilgisayarınızdaki tarayıcıdan e-devlet.gov.tr adresine gidin.

2. Şifremi Unuttum Seçeneğini Kullanın:
- Giriş ekranında "Şifremi Unuttum" veya "Hesabına Giriş Yapamıyorum" seçeneğini tıklayın.
- E-posta veya T.C. kimlik numaranızla sağlanan yönergeleri takip edin.

3. E-Posta veya SMS ile Yanıt Alın:
- Gerekli olduğu takdirde, e-posta veya telefonunuza (başka bir numara tanımlıysa) gelen yanıtları kontrol edin.

4. Kimlik Doğrulama:
- E-devlet hesabınıza erişim için kimliğinizi doğrulamanız gerekebilir. Bu durumda kimliğinizi göstererek en yakın Nüfus Müdürlüğü veya PTT şubesine başvuruda bulunun.

5. Yeni Mobil Uygulama İle Bağlantı Kurma:
- Yeni bir telefona e-devlet uygulamasını indirip, hesabınıza bağlantı kurduktan sonra çift faktörlü doğrulamayı ayarlayın.

6. Alternatif Destek:
- Yukarıdaki adımlar ile hala hesabınıza erişemezseniz, e-devlet destek merkezi ile iletişime geçin. Resmi kimlik belgeleri ile yardım talep edebilirsiniz.

Bu adımları izleyerek, hesabınıza erişim sağlamaya çalışabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…