Rehber e-Devlet üzerinden Ticari Elektronik izinleri nasıl iptal edilebilir?

Bazı sitelere üye olurken ya da alışveriş yaparken isteyerek ya da istemeden onayladığınız ticari iletilerden bıkmış ve bir daha bu iletileri almak istemiyorsanız, size göstereceğim bu basit yöntemle sorunu çözebilirsiniz.
e-Devlet'inize ister telefondan ister bilgisayardan giriş yaparak arama kısmına "Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi" yazıyoruz ve üstte çıkan hizmete giriyoruz.

Hizmet ekranında kayıtlı iletişim adresleriniz gözükecek. Dilerseniz e-posta adresinizi kaydedip e-postanıza gelen mailleri de engelleyebilirsiniz. Bu ekrandan kayıtlı numaranızı seçtikten sonra "onayları yönet" kısmına giriyoruz.

Görüldüğü üzere bende 5 sayfalık bir ileti listesi var. En üstte genel bilgi olarak ne kadar izin verip ne kadar reddettiğiniz de gözüküyor (ekran görüntüsünde mevcut değil o kısım fakat sizde olacak).

Örnek teşkil etmesi için ben, listemde kayıtlı olan bir markayı/şirketi seçerek "onay düzenle" diyorum.

Seçtiğim ileti bende hâlihazırda "ret" olarak görünüyor lakin dediğim üzere, örnek teşkil etmesi için "SMS - sesli arama iznini reddedildi olarak işaretliyorum".

Bu şekilde ilgili markanın, hizmetin kampanya vb. mesajlarından, aramalarından kurtulmuş oluyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…