Bazı sitelere üye olurken ya da alışveriş yaparken isteyerek ya da istemeden onayladığınız ticari iletilerden bıkmış ve bir daha bu iletileri almak istemiyorsanız, size göstereceğim bu basit yöntemle sorunu çözebilirsiniz.
e-Devlet'inize ister telefondan ister bilgisayardan giriş yaparak arama kısmına "Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi" yazıyoruz ve üstte çıkan hizmete giriyoruz.

1000292972.webp

Hizmet ekranında kayıtlı iletişim adresleriniz gözükecek. Dilerseniz e-posta adresinizi kaydedip e-postanıza gelen mailleri de engelleyebilirsiniz. Bu ekrandan kayıtlı numaranızı seçtikten sonra "onayları yönet" kısmına giriyoruz.

1000292998.webp

Görüldüğü üzere bende 5 sayfalık bir ileti listesi var. En üstte genel bilgi olarak ne kadar izin verip ne kadar reddettiğiniz de gözüküyor (ekran görüntüsünde mevcut değil o kısım fakat sizde olacak).

1000292978.webp

Örnek teşkil etmesi için ben, listemde kayıtlı olan bir markayı/şirketi seçerek "onay düzenle" diyorum.

1000292984.webp

Seçtiğim ileti bende hâlihazırda "ret" olarak görünüyor lakin dediğim üzere, örnek teşkil etmesi için "SMS - sesli arama iznini reddedildi olarak işaretliyorum".

1000292987.webp

Bu şekilde ilgili markanın, hizmetin kampanya vb. mesajlarından, aramalarından kurtulmuş oluyoruz.