E-yooso Z94 tuşlarından nasıl daha iyi ses elde edilir?

Makaleler
14
Yer
Antalya
E-yooso Z94 ve Z11'i aynı anda satın almıştım ve tuş azlığından dolayı Z11'i hiç kullanmadım ve daha sonra da sattım. Ancak Z11'in tuşlara basma sesi o kadar güzeldi ki hayran kalmıştım. Z94'ün tuşları ise çok fazla ses çıkarıyor ve yankı yapıyor yani tok değil. Z11; Z94'ten daha küçük olmasına rağmen daha ağırdı ama onu satmayı düşündüğüm için içini açıp bakmadım. Z94'ün içini açıp baktığımda bomboş olduğunu gördüm.

Geçenlerde de Temu'nun %90 indirimle verdiği HXSJ diye bir markanın klavyesini aldım ve tuş kapakları, switchleri falan biraz daha dandik olmasına rağmen yine Z94'ten daha tok ses çıkarıyordu. Ben bu Z94 için nasıl modlamalar yapmalıyım ki tuşların sesi AK-47 kullanır gibi "TAK TAK TAK" diye çıkmasın? Bunun için örnek videolar veya kendi yaptığınız rehberler varsa atabilirsiniz.

Merak edenler için klavyenin sesi bu şekilde...

1736168144074.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Z11 metal kasa o yüzden daha iyi ses veriyor olabilir.

Metal kasa değil. Üst tarafında metal bir plaka var, alt tarafı sert plastik. Alan daha küçük olduğundan Z94'e kıyasla daha tok ses çıkarması muhtemel.

Z94'ün içini açıp baktığımda bomboş olduğunu gördüm.

Z11'in içi aynı şekilde boş. Z11'in kasasının içerisine hidrofil pamuk doldurup daha tok bir ses elde etmiştim.

Elektrik bandı veya karton bant ile kartın altını kaplayabilirsin birkaç kez. Güzel tok bir ses elde edersin, altına da ben kargo koruma baloncuklarından koymuştum Z686 için, fena olmamıştı. Şuan sadece evamsı bir koruma kağıdı ve elektrik bandı var.
Ayrıca muhtemelen anahtarların pre-lubed değil, bundan dolayı anahtarları yağlayabilirsin daha tok bir ses için. Ama bu işlemin dönüşü zordur ve tek tek yağları anahtarlardan silmek zorunda kalırsın. DKM 200 de kullanıyorum yanında, ondaki anahtarların pre-lubed olduğunu görmüştüm. Sesi gayet tok ve güzel, EVA kaplaması bulunuyor altında da.

Z11 metal kasa o yüzden daha iyi ses veriyor olabilir. Tuşlar ile alt kapak arasına 3 4 kat foam bant yapıyorlardı daha tok ses olması için. Hatta klavyenin içinde geldiği köpük muhafazayı da kullanabilirsiniz. @belirsizz
Zaten biraz köpük sünger gibi bir şey bulup kesip biçip koydum ama işe yaramadı gibi pek fark hissetmiyorum.

Biraz yumuşak ve yoğun bir sünger gerek sanırsam.

Z11'in içi aynı şekilde boş. Z11'in kasasının içerisine hidrofil pamuk doldurup daha tok bir ses elde etmiştim.
Dediğiniz gibi küçük olmasından dolayı herhalde çünkü HXSJ V500 de küçük ve sesi daha güzel çıkıyor. Ama Z11 gerçekten daha ağır Z94'ten.

Elektrik bandı veya karton bant ile kartın altını kaplayabilirsin birkaç kez. Güzel tok bir ses elde edersin, altına da ben kargo koruma baloncuklarından koymuştum Z686 için, fena olmamıştı. Şuan sadece evamsı bir koruma kağıdı ve elektrik bandı var.
Ayrıca muhtemelen anahtarların pre-lubed değil, bundan dolayı anahtarları yağlayabilirsin daha tok bir ses için. Ama bu işlemin dönüşü zordur ve tek tek yağları anahtarlardan silmek zorunda kalırsın. DKM 200 de kullanıyorum yanında, ondaki anahtarların pre-lubed olduğunu görmüştüm. Sesi gayet tok ve güzel, EVA kaplaması bulunuyor altında da.
Yağlama işi zor ya. Onu bir sonraki aşamada düşünebilirim.

Zaten biraz köpük sünger gibi bir şey bulup kesip biçip koydum ama işe yaramadı gibi pek fark hissetmiyorum.

Biraz yumuşak ve yoğun bir sünger gerek sanırsam.

Dediğiniz gibi küçük olmasından dolayı herhalde çünkü hxsj V500 de küçük ve sesi daha güzel çıkıyor. Ama Z11 gerçekten daha ağır Z94'ten.

Yağlama işi zor ya. Onu bir sonraki aşamada düşünebilirim.

Ben kutunun kendi içinden çıkan köpüğü kullandım da adını unuttum şu anlık.

O zaman şu an yapabileceğin en iyi şey PCB'nin altına birkaç kat elektrik veya karton bandı çekmek olacak.

Kağıt bant en mantıklısı.

Geri
Yukarı Alt