EA FC 25 FPS sorunu

Bozend 4

Yetkin
Makaleler
2
Merhaba arkadaşlar. Laptopumda RTX 4050 i7 12.nesil var. Oyun düşük ayarlardada 45 FPS veriyor, Ultra ayarlardada bu FPS sorunu neden var? Şimdiden teşekkürlerç

Merhaba arkadaşlar. Laptopumda RTX 4050 i7 12.nesil var. Oyun düşük ayarlardada 45 FPS veriyor, Ultra ayarlardada bu FPS sorunu neden var? Şimdiden teşekkürlerç
Oyun içerisinden veya NVIDIA Denetim Masası'ndan FPS sabitleyici açmış olabilirsiniz. Oyun içerisindeki FPS sabitleyiciyi, aşağıdaki videoda yer alan adımları takip ederek kapatabilirsiniz. Vertical Sync ayarının "Off" konumunda olduğundan emin olun.

Diğer olasılıklara bakalım:​

• Yüksek olasılıkla oyun, tümleşik (dahili) ekran kartı üzerinde çalışıyor. Görev Yöneticisi'ni açarak hangi GPU'ya yük bindiğini kontrol edebilirsiniz. Görev Yöneticisi'ni açmak için CTRL + SHIFT + ESC tuşlarına basmanız yeterli.

Çözüm:​

Eğer harici NVIDIA GPU'nuzu kullanmıyorsa:

1. Masaüstüne sağ tıklayın.
  2. "Daha fazla seçenek göster" seçeneğine tıklayın.
  3. NVIDIA Denetim Masası'nı seçin.
  4. Açılan programda, sol taraftaki 3D Ayarlar başlığı altında 3D Ayarlarının Yönetilmesi sekmesine tıklayın.
  5. Açılan sayfada Program Ayarları'na tıklayın ve "Ekle" tuşuna basın.
  6. FC25'i seçin ve "Seçilen Programı Ekle" butonuna tıklayın.
  7. Aşağıda, "Güç yönetimi modu" yazısının karşısındaki kutucuğa tıklayın ve "Maksimum performansı tercih et" seçeneğini işaretleyin.
  8. Sağ alttan "Uygula" butonuna tıklayın.
Ayrıca, burada Maksimum Kare Hızı ayarının "Kapalı" olarak işaretli olduğundan emin olun.
Bilgisayarı yeniden başlatın ve oyuna girerek test edin.

Bilgisayarın Güç tasarrufu modunda olmadığına emin olun.Denetim Masası'na girerek Güç Seçeneklerine tıklayın Yüksek performans'ı işaretlemekte bir çözüm olabilir.

Bir diğer ihtimal: Isınma problemi. GPU-Z adlı yazılımı kullanarak oyun içinde anlık ısı takibini yapabilir ve ısı değerine iki kere tıklayarak ulaşılan en yüksek ısı değerini (MAX) görebilirsiniz.
  • İşlemciniz 100°C'ye yaklaşıyor, GPU'nuz 83°C üzeri veya Hot Spot değeri 115°C üzerindeyse bakım vakti gelmiş demektir.
  • Toz temizliği yapmak ve termal macun yenilemek için bir uzmandan yardım almanızı öneririm.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…