Ebeveyn takip uygulamaları ne kadar güvenli?

serdar

Yetkin
Makaleler
1
İyi akşamlar sosyal kullanıcıları, son zamanlarda çok sayıda ebeveyn takip uygulaması videosu/reels'ı görmekteyim.
Bu uygulamalar telefondaki bütün izinleri istemekte. Hatta bazı uygulamalar Play Store'da görüntülenmemesi için APK yüklemeye yönlendiriyor.

Ben bu uygulamaların iki taraf için de kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum.
Sizin düşünceleriniz neler? Bu tarz uygulamalara güveniyor musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle bir uygulama kullanacak olsam ya bütün verilerimin sahibi olan Google'ın programını (eğer varsa) ya da açık kaynak bir alternatifini kullanırdım.

Kapalı kaynak programlara kendimi emanet etmeyi sevmiyorum çünkü:

Bence hiç güvenli değil. Google gibi bir şirketin (veya Apple) yapacağı uygulamayı kullanırım daha iyi.

@29 ve @Essex çok haklısınız açık kaynak olmadığı sürece pek güvenmek mantıklı değil. Ben açık kaynak olsa bile şüphe ile yaklaşırım sonuçta istediği izinler normal değil.

FlashGet: Kids (tr) üzerinden gizlilik politikasına baktım ve dehsete düştüm. Toplamadıkları veri yok, böyle bir uygulamadan bu beklenir zaten.

İfadeler: 29
(tr) Hizmetimize bir mobil cihaz üzerinden eriştiğinizde, cihazınızla veya mobil uygulamamızla ilişkili IMEI, IMSI, MAC, Android ID, işletim sistemi sürümü, sistem dili, CPU modeli, bellek, sabit disk ve kullanımı gibi cihaz bilgilerini alabilir veya toplayabiliriz.

Az(mış). (!)

Yok bu uygulama bunları toplayacak da ne haltım edecek bu datayla ben asıl onu merak ediyorum. Sistem dili tamam, CPU, bellek, disk kullanımı gibi temel telemetri uyumluluk vesaairden kabul edilebilir de IMEI ne alaka?

@serdar Bunlara şaşırmana gerek yok. Kullandığın her uygulama topluyor bu bilgiyi. Asıl önemli olan bu bilgiyi ne yaptıkları. Örnek olarak üstteki uygulama Facebook'a satıyor verileri.

İfadeler: 29
@serdar Bunlara şaşırmana gerek yok. Kullandığın her uygulama topluyor bu bilgiyi. Asıl önemli olan bu bilgiyi ne yaptıkları. Örnek olarak üstteki uygulama Facebook'a satıyor verileri.
Her uygulamaya bu kadar veri toplamıyor. Bu kadar veriyi toplayan uygulamlarda (çoğunlukla) güvenli oluyor.
Benim garipsediğim veri toplaması değil, toplayan şirket.

Takip uygulaması bu kadar veriyi gerçektende koruyabilecek mi? Bu tarz takip uygulamaları bildirimlere, kameraya, mikrafona, ekran paylaşımına ve dahasına erişim istiyor. Bu kadarını Google ve Facebook bile istemiyor.

Son düzenleme:
Kullanacaksam bile Family Link kullanırım, en azından zaten her b*k*mu bilen Google yapmış. Ama yine bence saçma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…