İzotretinoin tedavisi sebebiyle elimde kuruluktan egzama oluştu, doktor reçeteli şekilde Momecon krem yazdı. Çok kısa kullanımla direkt olarak atlattım.

Kullanım süresi çok uzun tutulmaması gereken bir krem. Kısa sürede iyi geleceğini düşünüyorum. Sıcak, soğuk, kuruluk, belirli yiyecekler egzemaya sebebiyet verebiliyor. Doktorunuzun reçetesinden şaşmayın.

Bu fotoğraftaki bir çeşit steroit ve en güçlü steroit. Hocamız bize pratisyen doktor olacağımız halde bilip bilmeden hiçbir hastaya yazmayın. Hatta siz hiç yazmayın derken senin çıkıp bu ilacı kullanman... Takdire şayan.
Ayrıca nereden biliyorsunuz egzema olduğuna ya tinea dediğimiz mantarlardan biri ise çok çok daha da kötü hale getirirsiniz.

Kullanma ilacı git doktora yani.
Egzama ile ilgili görsellerde attığım fotoğraf var ve elim de aynen o şekilde gözüktüğü için egzama dedim. Attığım kremde egzama için kullanılabilir yazıyor ama?

Bende yıllardır var ama uzun süredir yok, bağışıklığını iyi tutup herhangi bi kimyasal, deterjan, asidik şeylerle temas etmemen lazım en önemlisi de stres. Çıktığı zaman dermovate'ın merhem olanını sürüyorum kademe kademe 2-3 gün ince tabaka şeklinde yatmadan önce sürüyorum. Kuruyana kadar temas etmemen lazım hiçbi şeyle. Normal krem gibi sürmeyeceksin yani ince tabaka sürüp kuruyana kadar bekleyeceksin. O yüzden yatmadan en iyisi. Bİr kaç güne hiçbi şey kalmıyor. Bu ilacın merheminin egzamayı bu şekilde geçirmemesinin mümkünatı yok. Merhem olanı alıp dediğimi uygula
Merhem olan kahverengi oluyor değil mi? Eğer o ise var bende onu denerim.