Ehliyet çıkartmadan önce tahsil alındısına ihtiyacım var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Oğuz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 90
  • Etiketler Etiketler
    ehliyet var
Direksiyon sınavını geçtim. Vakıfbank mobil uygulama üzerinden 5165 TL tutarında 3 adet vergi ödedim. Dekontta "Bu belge vergi tahsil alındısı değildir, X No'lu tahsil alındınızı herhangi bir şubemizden alabilirsiniz." cümlesini gördüm. Benim bu alındıya ihtiyacım var mı? Yoksa direkt nüfustan randevu alıp ehliyetimi alabilir miyim? Ve giderken yanıma ne almam gerekiyor? Kurstan geçtiğime dair belge vermediler ama bu sisteme işlenmiştir diye tahmin ediyorum. Yanıma kaç adet vesikalık alayım? Sicil raporu, sağlık raporu gibi belgeleri götüreyim mi?

Direksiyon sınavını geçtim. VakıfBank mobil uygulama üzerinden 5165 TL tutarında 3 adet vergi ödedim. Dekontta "Bu belge vergi tahsil alındısı değildir, X No'lu tahsil alındınızı herhangi bir şubemizden alabilirsiniz." cümlesini gördüm. Benim bu alındıya ihtiyacım var mı? Yoksa direkt nüfustan randevu alıp ehliyetimi alabilir miyim? Ve giderken yanıma ne almam gerekiyor? Kurstan geçtiğime dair belge vermediler ama bu sisteme işlenmiştir diye tahmin ediyorum. Yanıma kaç adet vesikalık alayım? Sicil raporu, sağlık raporu gibi belgeleri götüreyim mi?

Banka üzerinden veya PTT'den devletin sadakasını verdiyseniz, nüfüs müdürlüğüne gidip çıkarttırabilirsiniz.
Ben 5 yıl önce almıştım şu an değişti mi bilmiyorum.

MEB'in vereceği sertifika biraz geç çıkıyor, sertifika ve sürücü kursundan alacağın dosya ile ehliyet başvurusunda bulunman gerekiyor.

Ben de vergi işini mobil bankacılıktan halletmiştim ama fiziksel belge sormadılar, yine de bulundurman hayrına olur, belki yıl sonu diye kıl birine denk gelirsin.

Bu ayın sonuna doğru, ne vakte bulursan randevunu al, öyle git nüfus müdürlügüne.
Bu ay halledemezsen vergi farkını defdertarlığa ödeyerek yine başvuru yapman gerekecek.
Randevu bulamazsan da bahaneni hazırla, uydur bir şeyler.

Ehliyet başvuru işlemin bittikten sonra geçici ehliyet verecekler nüfus müdürlüğünde. Ehliyetin de 1 ay içinde PTT ile teslim edilir.

Önce kursa git kursa kayıt olurken verdiğin belgeleri sana geri verecekler içlerinden sadece vesikalık fotoğrafın lazım olacak yine de sen hepsini yanında bulundur. 2 vesikalık yeterli olacaktır.

Banka üzerinden veya PTT'den devletin sadakasını verdiyseniz, nüfüs müdürlüğüne gidip çıkarttırabilirsiniz.
Ben 5 yıl önce almıştım şu an değişti mi bilmiyorum.
MEB'in vereceği sertifika biraz geç çıkıyor, sertifika ve sürücü kursundan alacağın dosya ile ehliyet başvurusunda bulunman gerekiyor.

Ben de vergi işini mobil bankacılıktan halletmiştim ama fiziksel belge sormadılar, yine de bulundurman hayrına olur, belki yıl sonu diye kıl birine denk gelirsin.

Bu ayın sonuna doğru, ne vakte bulursan randevunu al, öyle git nüfus müdürlügüne.
Bu ay halledemezsen vergi farkını defdertarlığa ödeyerek yine başvuru yapman gerekecek.
Randevu bulamazsan da bahaneni hazırla, uydur bir şeyler.

Ehliyet başvuru işlemin bittikten sonra geçici ehliyet verecekler nüfus müdürlüğünde. Ehliyetin de 1 ay içinde PTT ile teslim edilir.
Önce kursa git kursa kayıt olurken verdiğin belgeleri sana geri verecekler içlerinden sadece vesikalık fotoğrafın lazım olacak yine de sen hepsini yanında bulundur. 2 vesikalık yeterli olacaktır.
Kurs bana onlara verdiğim belgeleri geri vermişti. Yani öğrenci belgesi, sicil belgesi, sağlık belgesi gibi evraklar. Ama sertifikam yok. Bunun hakkında bir şey de söylemediler yani şu vakitte gelip sertifikanı alabilirsin gibisinden. Yanlış hatırlamıyorsam bu belgelerle gidip alabileceğimi söylemişti fakat hatırlamıyorum. Tahsilat alındısı konusu içinde bankaya gidip almadan ihtiyaç halinde uygulamadan aldığım dekontu göstersem bir sorun olur mu?

Kurs bana onlara verdiğim belgeleri geri vermişti. Yani öğrenci belgesi, sicil belgesi, sağlık belgesi gibi evraklar. Ama sertifikam yok. Bunun hakkında bir şey de söylemediler yani şu vakitte gelip sertifikanı alabilirsin gibisinden. Yanlış hatırlamıyorsam bu belgelerle gidip alabileceğimi söylemişti fakat hatırlamıyorum. Tahsilat alındısı konusu içinde bankaya gidip almadan ihtiyaç halinde uygulamadan aldığım dekontu göstersem bir sorun olur mu?
Onlar ödeyip ödemediğini görüyor dekont'a gerek yok.

Kurs bana onlara verdiğim belgeleri geri vermişti. Yani öğrenci belgesi, sicil belgesi, sağlık belgesi gibi evraklar. Ama sertifikam yok. Bunun hakkında bir şey de söylemediler yani şu vakitte gelip sertifikanı alabilirsin gibisinden. Yanlış hatırlamıyorsam bu belgelerle gidip alabileceğimi söylemişti fakat hatırlamıyorum.
Bilgim yok, bana evrakları vermek için sertifikanın gelmesini bekletmişlerdi. İstersen ara kursu sor.
Tahsilat alındısı konusu içinde bankaya gidip almadan ihtiyaç halinde uygulamadan aldığım dekontu göstersem bir sorun olur mu?
Muhtemelen ödeme yaptığını görüyorlardır sistemden.

Geri
Yukarı Alt