EKPSS ortaöğretim sınavı zor mu ve atanmak için kaç puan alınmalı?

Alex Mason

Yetkin
Merhaba,

Benim 1 senelik %60 engelli raporum var. Ruhsal ve duygusal bir de kronik açıdan. Ve tedavi ile işlevselliği düzelmeyen OKB teşhisi aldım. 1 yıl sonra tekrar değerlendirilmesi uygundur. Yazıyor.

Engelli raporumda bunlar yazıyor. Ama Şu anki kullandığım ilaçlar günlük Risperdal 6 mg, Buspon 20 mg, Zedprex 60 mg, Rivoclon 15 damla.

Dediğim gibi 1 senelik %60 engelli raporum var ve 2028'de E-KPSS'ye gireceğim. Eğer engelli raporum uzatılırsa E-KPSS'den atanmak ve memur kadrosunda görev yapmak için kaç puan almam gerekiyor?

Ne zaman çalışmaya başlamalıyım?

Ve EKPSS Ortaöğretim'den gireceğim için sınav normal KPSS'ye göre daha kolay mı olur? Lise konularına pek hakim değilim. Ama ortaokul konularını iyi biliyorum.

@Learnof

Bu sene EKPSS çok zordu. Sınava giren arkadaşlar da zorlanmışlar. Bundan kaynaklı puanlar benim girdiğim seneye göre daha da geriledi. Benim dönemimde sınava giren arkadaşlarım ikinci atamalarda 91-92 ile hizmetli olarak atandılar. Sivil memur olarak atanan arkadaşlarım da 95-96 puan ile ikinci atamada atandılar. Birinci atamalar 96 ve üzerinde kapattı. Yani sınavın zorluğu kolaylığı değil kontenjan önemli. Ben olsam şu an çalışırdım.

Rapor halledilir rapordan yana sıkıntı yok. Kullanmış olduğunuz ilaç veya takviyenin ne olduğu değil, raporunuzda yazan engel durumunuz ve engel oranınız önemli. 2028 sınavı daha zor ama alım sayısı olarak daha yüksek olacaktır diye düşünüyorum. Ben olsam şu an çalışmaya başlardım.

Teşekkürler cevabınız için. Bu sınavın çok zor olması saçma değil mi sonuçta sınava giren insanların engeli var.

Teşekkürler cevabınız için. Bu sınavın çok zor olması saçma değil mi sonuçta sınava giren insanların engeli var.
Engeli sadece zihinsel veya psikolojik olarak düşünmeyin. Adamın duyma engeli var ama hayatını ciddi ölçüde etkilemiyor. Basit olması saçma olmaz mıydı? Normal şartlarda normal KPSS sınavına girmesi gerekir ama devlet hak tanımış. Sınavın zorluğu çalışanla çalışmayanı ayırt eder. Zaten alım sayıları düşük olduğu için 90-93 arası alanların çoğu memur kadrosuna atanamadı. Bu sınav için sıkı çalışma şart.

Bu seneki baya zormuş. Ekşi sözlükte yazılana göre Sayfayı kaplayan paragrof soruları varmış. Duyma engelliler ya da görme engelliler ayrı sınava giriyorlar diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…